Amenajarea sistemului de canalizare din Lumina se apropie de final

Noiembrie 2011, Iulia Fţlfan

Administratie locala

In urma cu doi ani edilul sef Dumitru Chiru, impreuna cu presedintele Consiliului Judetean Constanta (CJC), Nicusor Constantinescu, au demarat lucrarile de amenajare a sistemului de canalizare in localitatea Lumina, lucrari ce vor fi finalizate pana la data de 1 decembrie.
Colaborarea dintre autoritatile judetene si cele locale face ca in judetul Constanta, la nivel de investitii, sa nu se resimta chiar atat de tare criza economica, care a afectat mapamondul, iar administratiile locale sa mai aiba puterea de a demara proiecte mai mult decat necesare pentru comunitatile locale. Dupa doi ani de munca, reteaua de canalizare a fost extinsa pe aproape 90% dintre strazile comunei. Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, declara atunci ca acest gen de proiecte este prioritar pentru autoritatea judeteana. Mai mult, el sustinea ca preocuparea principala a autoritatilor judetene si locale trebuie sa fie derularea de proiecte privind amenajarea de canalizari, drumuri, scoli, gradinite, gaze si tot ce este nevoie ca locuitorii din judetul sa traiasca decent.
La randul sau, primarul comunei Lumina spunea atunci ca primele lucrari au fost cele de amplasare a conductelor de transport, care vor pompa dejectiile catre statia de epurare Navodari. Intre timp lucrarile au ajuns spre final, astfel ca, pana la inceputul lunii decembrie, primarul spune ca este posibil ca proiectul sa se incheie. "Proiectul este unul foarte important pentru noi, in conditiile in care dorim ca localitatea noastra sa ajunga la stadiu de cartier marginas al Constantei. Este un proiect de care suntem mandri mai ales in contextul in care lucrari de anvergura ca aceasta se deruleaza tot mai rar si tot mai greoi in Romania", a declarat Dumitru Chiru.
Timp de doi ani, firma contractata pentru proiectul de amenajare a canalizarii a amplasat aproximativ 61 de km de conducte, sistem de canalizare de care vor beneficia in scurt timp toti cei 12 mii de locuitori ai localitatii Lumina.

Articole din editia din data de Noiembrie 2011

 • Arbitru din liga a 4-a batut cu pumnii si picioarele in cap pina a lesinat

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Agigea inaugurata de Sfantul Dimitrie cel Nou

  Administratie locala
 • Fotbal Liga a IV a

  Administratie locala
 • Fotbal Campionatul Judetean

  Administratie locala
 • Amenajarea sistemului de canalizare din Lumina se apropie de final

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Campania ÔÇ×Comune CurateÔÇŁ ajunge ├«n comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771