Navodarenii platesc mai putin pentru transport si taxe scolare

Noiembrie 2011, Iulia Fţlfan

Administratie locala

La Navodari continua subventionarea cu 50% a contravalorii transportului pe ruta Navodari Constanta cat si decontarea a 25% din taxele scolare pentru studenti.

Subventionarea transportului
La initiativa edilului sef Matei Nicolae, urmatoarele categorii de persoane au parte de subventionarea cu 50% a contravalorii transportului pe ruta Navodari Constanta, indiferent de transportator sau ruta aleasa: elevii si studentii cu domiciliul in orasul Navodari care studiaza in municipiul Constanta; cadrele didactice, cadrele medicale si personalul medical auxiliar care profeseaza in orasul Navodari si domiciliaza in alte localitati decat orasul Navodari; cadrele didactice, cadrele medicale si personalul medical auxiliar care profeseaza, domiciliaza in orasul Navodari si studiaza sau profeseaza in alte localitati decat orasul Navodari.

Taxe scolare decontate
Studentii care locuiesc in Navodari sunt cei mai fericiti din tara si asta datorita unui proiect initiat de primarul localitatii, Nicolae Matei. Mai exact, singura lor grija este aceea de a invata fara sa se gandeasca prea mult la plata taxelor scolare, asa cum se intampla prin alte parti.
Proiectul ce vine in ajutorul studentilor care urmeaza cursurile unei facultati la zi cu taxa prevede ca acestia sa beneficieze de acordarea unui ajutor de 25% din taxele scolare. Solicitantii acestor ajutoare trebuie sa aiba domiciliul stabil in Navodari, sa urmeze pentru prima data cursurile unei institutii de invatamant superior la zi, varsta maxima sa fie de 30 de ani la data absolvirii anului scolar, media generala trebuie sa fie de minimum 6 pentru anul scolar anterior, studentul sa fi absolvit toate examenele din ultimul an scolar, iar veniturile pe membru de familie sa nu depaseasca 1.500 de lei. In aceste conditii, este evident ca orice tanar din Navodari care doreste sa urmeze o facultate are tot sprijinul din partea administratiei locale.
Acesta este si motivul pentru care numarul studentilor din localitate a crescut de la un an la altul. Mai exact, de la initierea acestui program pentru sprijinirea studentilor, numarul tinerilor care isi continua studiile s-a dublat.


Articole din editia din data de Noiembrie 2011

 • Arbitru din liga a 4-a batut cu pumnii si picioarele in cap pina a lesinat

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Agigea inaugurata de Sfantul Dimitrie cel Nou

  Administratie locala
 • Fotbal Liga a IV a

  Administratie locala
 • Fotbal Campionatul Judetean

  Administratie locala
 • Amenajarea sistemului de canalizare din Lumina se apropie de final

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Antoneta Prodan, viceprimarul suspendat din Castelu a c├ó╚Ötigat procesul intentat de Prefectul Jude╚Ťului Constan╚Ťa

  Administratie locala
 • ANUN╚Ü COMUNA ALBE╚śTI

  Administratie locala
 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771