Wizz Air Romania SRL se inchide

11 Octombrie 2011, Dorin Mincu

Actualitate

Compania Wizz Air Romania SRL va fi dizolvata si lichidata, a decis luna trecuta asociatul unic Wizz Air Holdings plc. Proprietarul maghiar al afacerii a hotarat, de asemenea, ca firma care are sediul in Aeroportul International Aurel Vlaicu din Baneasa, sa fie lichidata fara lichidator, iar apoi sa fie radiata de la Registrul Comertului.
Toate actiunile vor fi coordonate de firma de avocatura Buzescu, din Bucuresti, al carei client mai vechi este transportatorul aerian Wizz Air, cea mai mare companie low cost din Romania si din Europa Centrala si de Est.
Wizz Air nu are datorii la bugetul de stat, astfel ca asociatul va primi, in urma lichidarii, toate bunurile si toate sumele aflate in conturi. Avocatul Maria-Magdalena Alexandru a fost desemnata de Wizz Air Holdings plc ca, impreuna cu Elena Macovei sa intocmeasca toate documentele si inscrisurile si sa indeplineasca formalitatile la Registrul Comertului. Wizz Air, a anuntat de curand ca este nevoita sa anuleze 10% din zboruri si sa reorganizeze 75% din orarul de iarna din si spre Aeroportul Baneasa din Capitala din cauza deciziei aeroportului de schimbare a restrictiilor de zbor.
Despre Wizz Air
Wizz Air a intrat pe piata din Romania in iulie 2006 si a stabilit baza operationala din Bucuresti in iunie 2007.
Operatorul aerian cu sediul in Ungaria utilizeaza o flota de aeronave Airbus A320, care opereaza din opt baze, pe aproximativ 100 de rute. Compania opereaza zboruri din Polonia, Ungaria, Bulgaria, Croatia, Ucraina si Romania.
Inchiderea nu va afecta activitatea Wizz Air din Romania
Reprezentantii companiei spun ca inchiderea firmei Wizz Air Romania SRL nu va afecta activitatea Wizz Air in Romania. "Ca parte dintr-un proces de restructurare administrativa a grupului Wizz Air, compania Wizz Air Romania SRL (care este inactiva de o perioada) va fi inchisa, functiile sale fiind deja preluate de o sucursala din Romania a Wizz Air Group cu mai mult timp in urma. Acest pas nu va afecta operatiunile Wizz Air din Romania" a declarat Balazs Varro, Corporate Communication Manager Wizz Air intr-un comunicat de presa.

Sursa: www.money.ro

Articole din editia din data de 11 Octombrie 2011

 • Primarul Ioan Suciu, in proces cu concesionarul Baltii Hazarlac

  Actualitate
 • Fotbal Liga aIV a

  Actualitate
 • Microbuze noi si spatioase pentru elevii din comuna Crucea

  Actualitate
 • S-a dat startul programului de anvelopare a blocurilor

  Actualitate
 • Fotbal Campionatul Judetean

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Guvernul a adoptat rectificarea bugetară / Un miliard de lei tăiat de la Educaţie / Dăncilă: Sunt reanalizate cheltuielile de personal, supraestimate iniţial

  Actualitate
 • Petre Daea: "Romania se afla pe primul loc în UE la producţia de miere şi pe doi la numărul de familii de albine"

  Actualitate
 • Sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație la Spitalul Municipal Medgidia

  Actualitate
 • Sprijin financiar lunar de la stat pentru fermierii care angajează tineri pentru creșterea forței de muncă în agricultură, acvacultură și industria alimentară

  Actualitate
 • Daună totală în livezile din județul Constanța

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771