Produse agroalimentare pentru nevoiasii din Navodari

Octombrie 2011, Adrian Nicărel

Social

Conditiile dificile de trai pentru multi dintre cetateni ii determina pe sefii administratiilor locale sa caute solutii pentru a le oferi ajutoare in aceasta perioada, mai ales in prag de iarna, cand se anunta noi scumpiri si cand se anunta o noua criza... Faptul ca economia nu da semne vizibile sa-si revina si in conditiile in care autoritatile centrale au ales sa taie subventiile, pensiile sau alte ajutoare de care mai multe categorii sociale beneficiau si par sa nu caute solutii sa-i ajute pe cei nevoiasi, scaparea acestora sta tot in autoritatea locala.
La Navodari, la initiativa primarului Nicolae Matei un alt proiect social va fi demarat in zilele urmatoare. Matei vine in sprijinul persoanelor cu probleme financiare si le ofera inainte de sezonul rece drept ajutor cartofi in valoare de 20 lei/persoana.
Actiunea se va desfasura in conformitate cu prevederile HCL 269/11.11.2009 care se refera la asigurarea unui ajutor persoanelor nevoiase. Astfel, din initiativa primarului vor beneficia un numar de 5.360 de persoane cu probleme financiare care au domiciliul in orasul Navodari pensionari, persoane cu handicap, beneficiari ai ajutorului social.
"Stiu ca nu este foarte mult, dar pentru persoanele care au probleme financiare, cum sunt pensionarii, de exemplu sau navodarenii ramasi fara un loc de munca, ajutorul Primariei inseamna foarte mult. Asta intentionez sa-i ajut pe cei care au nevoie inainte de iarna, asa cum am facut si pana acum si ii asigur ca vor mai exista si alte campanii de acest fel. Voi fi mereu alaturi de oameni", tine sa precizeze primarul Nicolae Matei.
Cei interesati trebuie sa stie ca actiunea va fi demarata cu ocazia "Zilelor Recoltei", cand Primaria Navodari ofera tuturor pensionarilor, persoanelor cu handicap, persoanelor care beneficiara de ajutor social sau sunt inscrise in programul cantinei sociale, produse agroalimentare in valoare de 20 lei. Mai exact, potrivit reprezentantilor administratiei locale, este vorba despre 35 kg / de cartofi / persoana. Distribuirea se va face in perioada 05 14 octombrie, dupa urmatorul program: luni miercuri 09.00 15.00, joi 09.00 17.00, vineri 09.00 13.00.
Toti cei care se incadreaza in prevederile legale sunt asteptati sa-si ridice produsele de la Cantina Liceului "Lazar Edeleanu" din localitate.

Articole din editia din data de Octombrie 2011

 • Un nou simbol al Mangaliei, corabia de lumina

  Social
 • Fotbal Liga aIV a

  Social
 • Fotbal Campionatul Judetean

  Social
 • Cea de-a sasea editie a festivalului Dan Spataru a ajuns la final

  Social
 • Produse agroalimentare pentru nevoiasii din Navodari

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Flori pentru ostași la Cumpăna! Ziua Armatei Române, marcată de autoritățile comunei

  Social
 • Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

  Social
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu în vizită la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani botezați la Cumpăna

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771