Campania "Lets Do It, Romania!" organizata la Cumpana si Tortoman

Septembrie 2011, Iulia Fţlfan

Social

Pe data de 24 septembrie a avut loc cea de-a doua editie a  programului „Let's Do It, Romania!”, scopul activitatii fiind, pe de o parte, mobilizarea oamenilor pentru curatarea intregii tari de deseurile din afara oraselor, iar pe de alta parte, educarea si responsabilizarea populatiei cu privire la grija fata de mediul inconjurator. 
Consiliul Local al comunei Cumpana in parteneriat cu Clubul Rotary Pontus Euxinus Constanta, Club Rotary Cetatea Tomis Constanta, Organizatia Nonguvernamentala World Wision Constanta, Grupul Scolar Cumpana si Asociatia pentru Dezvoltare Comunitara Cumpana au participat la implementarea programului „Let's Do It, Romania!”.
in data de 24 septembrie un grup de 100 de voluntari au participat la actiunea de colectare si curatare a deseurilor aruncate necontrolat, pe malul stang al Canalului Dunare - Marea Neagra. La actiune au participat un grup de 15 detinuti din Penitenciarul Poarta Alba, coordonati de reprezentanti ai Clubului Rotary Pontus Euxinus Constanta. De asemenea, au mai participat alaturi de edilul sef Mariana Gaju, 44 de elevi de clasa a V-a impreuna cu patru cadre didactice de la Grup Scolar Cumpana, directorii celor doua gradinite din comuna, angajati ai primariei, consilieri locali dar si localnici.
La finalul activitatii a avut loc un meci de fotbal intre detinutii de la Poarta Alba in incinta Salii de Sport nr. 2. Elevii au fost si ei recompensati de Mariana Gaju cu o gustare si cate un suc. 
O alta comuna implicata pentru prima data in acest important proiect a fost Tortoman. Edilul sef Lucian Chitic a declarat pentru Graiul Dobrogei ca s-au strans in urma colectarii si curatarii pajistii comunei, un numar de 400 saci de gunoi de 60 litri. Alaturi de Lucian Chitic s-au implicat angajatii primariei dar si un numar de 70 de elevi si dascali de la Scoala generala cu clasele I-VIII „Ion Ghica”, numarul total de voluntari ajungand la 100. “Este un proiect benefic pentru fiecare dintre noi, astfel putem invata sa ne ingrijim mai mult de mediul inconjurator si sa-l protejam. Sunt multumit de impactul pe care l-a avut, oamenii participand trup si suflet. Pentru elevii ce au participat la ”Ziua Mondiala a Curateniei”, am pregatit o excursie la Capidava in cursul acestei saptamani, multumindu-le astfel pentru implicarea lor”, a declarat in incheiere Lucian Chitic.
Album foto

 • Articole din editia din data de Septembrie 2011

 • Inspectoratul scolar Judetean a mai inchis o scoala in comuna Lipnita

  Social
 • Fotbal Liga aIV a

  Social
 • Fotbal Campionatul Judetean

  Social
 • Localnicii satului Petrosani s-au trezit cu aparatura electrocasnica arsa

  Social
 • Locuinte protejate pentru adultii cu dizabilitati

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de test─âri medicale gratuite ├«n mediul rural ÔÇ×Nu am f─âcut destulÔÇŁ ajunge ├«n Constan╚Ťa

  Social
 • Elevii premian╚Ťi din Vulturu ├«n tab─âr─â la C├ómpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu ├«n vizit─â la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani boteza╚Ťi la Cump─âna

  Social
 • Vacan╚Ť─â de vis pentru copiii din Gr─âdina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771