Social

Persoanele defavorizate din Mangalia in atentia administratiei locale

Primaria Municipiului Mangalia, prin Serviciul Public Crese, Asistenta Sociala, Cultura, Sport si Igiena Publica deruleaza in perioada 26 septembrie – 1 octombrie 2011 programul social de distribuire a pachetelor cu alimente pentru nevoiasi. 
Peste 2.300 de persoane se incadreaza in prevederile HCL nr.21 din 28.04.2011 privind acordarea unor ajutoare de urgenta constand in alimente pentru pensionarii din municipiu, cu o pensie mai mica de 650 de lei/persoana sau 1.300 de lei/familie si celor care se incadreaza in HCL nr. 59 din 14.05.2011, mai precis, persoanele cu handicap de gradele I si II si cele care au varsta de peste 60 de ani si nu realizeaza venituri. Aproximativ 100 persoane fara venituri, peste 400 persoane cu handicap si 1800 pensionari beneficiaza de acest program.
Pachetele au valoarea de 420 lei/an, adica 35 lei/pachet si contin 1 kg de faina, 1 kg de orez, 1 kg de zahar, un pui calitatea I, 1 pachet paste fainoase si 1l ulei. Pachetele se distribuie de 12 ori pe an. in luna septembrie distribuirea a inceput luni si va continua pana vineri la Cantina Sociala din incinta Grupului Scolar Industrial „Ion Banescu” si la Sala de Sport a Scolii cu clasele I-VIII nr.1 din Mangalia, intre orele 10.00 – 16.00, iar sambata (1 octombrie 2011) angajatii Serviciului Social se vor merge la persoanele care sunt in imposibilitatea de a se deplasa. 
 “Aceste pachete pe care le distribuim in fiecare luna reprezinta un gest de omenie fata de oamenii necajiti si greu incercati din Mangalia. Nu mai au bani sa-si plateasca intretinerea, nu mai au bani de medicamente si sunt in continuare batjocoriti si condamnati la moarte de actualul Guvern. Pachetele vin in sprijinul lor si sunt convins ca le asteapta luna de luna”, a declarat Mihai Claudiu Tusac, primarul municipiului Mangalia.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*