Farmacie pentru locuitorii comunei Baraganu

Septembrie 2011, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Printre obiectivele pe care edilul sef al adminsitratiei locale Titu Neague si le-a propus in acest mandat, se numara infiintarea unei farmacii atat de necesara locuitorilor de pe raza comunei Baraganu.
“Am identificat deja o cladire pentru a asigura spatiul necesar infiintarii unei farmacii, este vorbaa despre fosta Casa a agronomului, care insumeaza cinci incaperi. O suprafata de 50 mp din aceasta constructie era ocupata de medicul din comuna, pe baza unui contract incheiat cu fosta administratie locala. Acesta nu a realizat nici o investitie in aceasta cladire, nici o reparatie. Din aceasta cauza constructia s-a degradat si nu facea altceva decat sa dea un aspect neplacut imaginii comunei”, a declarat pentru Graiul Dobrogei, edilul sef Titu Neague.
Pe motivul nerespectarii contractului pe care il avea cu primaria si nedesfasurand nici o activitate, medicul a fost evacuat din incinta cladirii pe care o ocupa de ani buni. Constructia are o vechime de aproximativ 60 de ani si este impartita in doua, in jumatatea care nu-i apartinea medicului se afla dispensarul uman din comuna. Un medic generalist si un medic stomatolog isi desfasoara activitatea in incinta dispensarului uman din Baraganu. Astfel, infiintarea unei farmacii este foarte aproape, detinatorul a trei farmacii din Constanta dorind sa inchirieze acest spatiu. “Oamenii din comuna noastra se confrunta cu o adevarata problema cand vine vorba de procurarea medicamentelor. Lipsa unui punct farmaceutic ii obliga sa mearga pana la Constanta pentru a intra in posesia unei retete de 20-30 lei si sa cheltuie multi bani pe transport. De aceea am hotarat sa amenajam spatiul pentru infiintarea unei farmacii”, a mai declarat primarul. 
Pe langa farmacie, se doreste si amenajarea a doua cabinete, unul pentru un medic cardiolog iar cel de-al doilea pentru un medic ginecolog, care sa vina la consultatii o data pe saptamana. intreaga cladire va intra in acest an intr-un proces de reabilitare, cum ar fi: schimbarea acoperisului, a geamurilor si a usilor, amenajare grupuri sanitare, etc. Lucrarile vor fi posibile cu o mica parte din bani de la bugetul local, sprijinul important al Consiliului Judetean Constanta (CJC) fiind esential.

Articole din editia din data de Septembrie 2011

 • Cum vor autoritatile sa incalce Legea Pensiilor

  Administratie locala
 • Fotbal Liga a IV a

  Administratie locala
 • Programul de reinfiintare a perdelelor forestiere prezentat edililor si agricultorilor din judet

  Administratie locala
 • Inceput de an prescolar pentru micutii din Saligny intr-o noua gradinita

  Administratie locala
 • Proiectele primarului Nicolae Matei, votate de Consiliul Local

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Interven╚Ťii la re╚Ťeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de str─âzi ├«n F├ónt├ónele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctric─â din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771