Trofeul "Mamaia" 2011 a ajuns la constanteanca Andreea Olariu

August 2011, Dorin Mincu

Administratie locala

Evenimentul, organizat de Consiliul Judetean Constanta si Fundatia „Fantasio”, intre 25 si 28 august, a adunat in incinta Teatrului de Vara Soveja din Constanta un numar impresionant de spectatori, care au trait impreuna cu participantii din cadrul celor trei sectiuni ale concursului - Interpretare, Creatie si Rock, dar si cu artistii consacrati, prezenti in recitaluri, emotia si bucuria muzicii de calitate. 
Mai mult, mii de oameni au putut viziona in direct deosebita manifestare pe Neptun TV, dar si pe alte posturi nationale interesate de preluarea gratuita a semnalului ridicat la satelit de postul constantean. Demersul organizatorilor de a transmite festivalul in direct si pe internet s-a dovedit a fi de real succes, acesta fiind, vineri, pe gustul a 36.000 de utilizatori, in seara de sambata consemnandu-se nu mai putin de 46.000 de vizualizari pe site-ul oficial, www.festivalmamaia.ro.

Patru seri de muzica buna
Dupa debutul de joi seara, cand prima parte a concurentilor de la sectiunile Interpretare si Creatie, alaturi de artistii care „au dat glas” recitalului in memoria regretatului Cornel Fugaru, au sensibilizat audienta, vineri, a venit randul celorlalti talentati participanti din cadrul sectiunilor mai sus-amintite sa faca furori pe scena Teatrului de Vara Soveja. Seara a fost completata de recitalul celor de la Iris, care, aflati in forma maxima, au rezistat celor patru bisuri cerute cu frenezie de public.
Sectiunea Rock „Teo Peter”, o premiera in istoria festivalului, a avut loc sambata, cand, alaturi de finalistii primelor doua sectiuni, cele zece trupe rock selectate au oferit un show complet, plin de vitalitate si muzica de calitate. La spectacol a asistat si campionul de arte martiale Catalin Zmarandescu, fan declarat al rock-ului. Atletul, aflat in cantonament pentru cateva zile, pe litoral, a fost insotit de antrenorul sau din Marea Britanie, Eddie Kone.
Finalul i-a avut in prim plan, duminica, in cadrul Galei Laureatilor, pe castigatorii premiilor festivalului, cei de la Cargo fiind responsabili de incununarea celor patru zile de vis ale Festivalului National de Muzica Usoara „Mamaia”.

Cei mai buni dintre cei buni
Desi prestatiile tuturor celor prezenti in concurs au fost pe gustul publicului, experimentatul juriu a avut misiunea de a-i scoate la rampa pe cei mai talentati dintre acestia. Astfel ca, dupa indelungi deliberari, pe prima treapta a podiumului la Sectiunea Interpretare a urcat Cornelia Goda, in varsta de 33 de ani, din Focsani, urmata de Rodica Elena Tudor, de 21 de ani, din Marginenii de jos, Judetul Prahova, locul al III-lea revenindu-i Nicoletei Ticala din Bucuresti. Cele trei, la fel ca si castigatorii de la celelalte sectiuni, au fost recompensate cu echivalentul in lei a 1500, 1000, respectiv 500 de euro.
Sectiunea Creatie a fost dominata de trei piese deosebite: locul I - „Sunt Gelos”, compusa de Adrian Romcescu, locul al II-lea - „Mereu invingator”, apartinandu-i lui Tudy Zaharescu si locul al III-lea - „Doar a ta”, compozitie semnata de Liviu Cocoru, Marius Draghici, Catalin Fantaneanu, Dumitru Catalin Cotelin, Anamaria Mihaela Popa.
Cele mai tari trei trupe rock sunt, in opinia membrilor juriului, constantenii de la Vertigo, trupa Pasager si formatia Tips, in vreme ce Addiction a plecat acasa cu „Premiul Teo Peter”.
Premiile Societatii Romane de Radiodifuziune pentru sectiunile Interpretare si Creatie au fost acordate lui Alin Ignat si, respectiv, Andreei Olariu. Distinctia acordata de Asociatia Jurnalistilor Muzicali i-a revenit Danielei Marin, iar premiul Neptun TV a ajuns la rockerii de la Vertigo.
Trofeul „Mamaia” 2011, constand intr-un autoturism Skoda, a fost decernat, in urma unei sedinte extraordinare a Consiliului Judetean Constanta, piesei „Ciao amore, come stai?”, compusa de Marcel Dragomir, textier Eugen Dumitru, care, in interpretarea talentatei constantence Andreea Oana Olariu, a devenit regina manifestarii.
Presedintele executiv al Festivalului „Mamaia” 2011 si membru al juriului, Cristian Zgabercea, s-a declarat multumit de desfasurarea evenimentului. Singurele neajunsuri semnalate au fost legate de calitatea slaba a unora dintre piese, la Sectiunea Creatie, din cadrul careia a si fost eliminata o melodie interpretata de solista Bernice Chitiul, intrucat nu era in prima auditie, asa cum cere regulamentul. Aceste mici inconveniente au fost usor depasite si datorita Sectiunii „Teo Peter”, intrucat toate piesele rock - creatii proprii ale interpretilor - s-au ridicat la nivelul asteptarilor publicului si juriului.
Sursa: www.telegrafonline.ro

Album foto

 • Articole din editia din data de August 2011

 • Trofeul "Mamaia" 2011 a ajuns la constanteanca Andreea Olariu

  Administratie locala
 • Fotbal Liga a IV a

  Administratie locala
 • Campionatul Judetean de Fotbal

  Administratie locala
 • Jucatorii A.S. Steaua Sprantei Silistea lupta pentru castigarea Trofeului Dogan

  Administratie locala
 • Wireless gratuit la Mangalia

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771