Municipalitatea Constanta a decis transferarea Cazinoului in administrarea MDRT pentru a fi reabilitat

August 2011, Adrian Nicarel

Administratie locala

Consilierii locali ai municipiului Constanta au decis, miercuri, 24 august, transferarea Cazinoului din administrarea municipalitatii in cea a Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului pentru ca imobilul sa fie reabilitat, iar apoi cladirea sa fie din nou trecuta in domeniul privat al administratiei locale.
Proiectul de hotarare a fost votat in unanimitate, dupa ce i s-a adaugat un amendament care prevede ca in trei luni de la intrarea in vigoare a hotararii CLM Constanta sa fie emisa o hotarare de guvern prin care Cazinoul va fi preluat de MDRT, iar apoi, in maximum un an, cladirea sa fie reabilitata, mentionandu-se, totodata, ca aceasta sa fie inapoiata municipalitatii si in conditiile in care nu va fi reparata.
Primarul Constantei, Radu Mazare, a declarat ca primaria nu a primit o instiintare oficiala din partea MDRT prin care ministerul si-ar exprima intentia de a prelua Cazinoul pentru a-l repara, ci doar o adresa prin care se spune ca este decis sa se implice financiar in repararea cladirii.
''Eu n-am discutat cu nimeni din partea ministerului despre Cazinou. Am considerat ca fiind suficiente declaratiile doamnei ministru. Si pentru ca daca tot s-a facut atata tevatura si am auzit fel si fel de vorbe ... cum ca eu nu as vrea sa preia ministerul Cazinoul pentru a-l repara, am venit in intampinarea MDRT si am votat respectiva hotarare de Consiliu Local'', a afirmat Mazare.
Potrivit acestuia, daca MDRT va repara Cazinoul si il va da inapoi municipiului Constanta, administratia locala va organiza o licitatie publica deschisa de concesionare a cladirii, pe o perioada de 50 de ani, pentru a o transforma in Cazinou propriu-zis. ''Daca nu o sa-l repare ministerul, atunci o sa facem ce stim noi cu Cazinoul. Adica o sa-l vindem ca sa il repare investitorul care il va repune in circuitul turistic al cazinourilor'', a precizat primarul Constantei. Conform declaratiilor anterioare ale acestuia, reabilitarea Cazinoului ar costa in jur de 10 milioane de euro.
in luna mai a acestui an, primarul Constantei, Radu Mazare, a anuntat ca administratia locala intentioneaza sa vanda Cazinoul dupa ce investitorul israelian care l-a concesionat in 2007 a renuntat la investitie din cauza crizei economice, desi a cheltuit 2 milioane de euro prin inceperea reabilitarii cladirii respective.
Informatia data de Radu Mazare a starnit discutii contradictorii, iar, ulterior, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat ca nu este de acord cu proiectul de hotarare initiat de primarul Constantei, care vizeaza vanzarea Cazinoului, anuntand apoi intentia MDRT de a prelua cladirea pentru a o repara, iar apoi sa fie redata comunitatii locale.
in anul 2007, Cazinoul din Constanta a fost dat in concesiune de administratia locala, pentru 49 de ani, companiei israeliene Qeenco Leisure International, operator international ce detine cazinouri de lux in intreaga lume, fiind singura firma interesata de acest obiectiv.
Redeventa negociata a fost de 140.000 de euro pe an, iar investitorul era obligat ca, in primii 5 ani de la semnarea contractului de concesiune, sa investeasca in renovare si consolidare si sa-l introduca in circuitul international al cazinourilor.
Procedura de concesionare a Cazinoului din Constanta a demarat in ianuarie 2006, s-au desfasurat doua etape ale licitatiei internationale si, pentru ca s-a prezentat o singura firma, a urmat desfasurarea negocierii directe.
Cazinoul din Constanta a fost inaugurat in anul 1910, dupa ce vechea constructie din paianta si lemn a fost distrusa de o furtuna, in anul 1891.
(Surse: Administratie.ro; Agerpres)

Articole din editia din data de August 2011

 • Trofeul "Mamaia" 2011 a ajuns la constanteanca Andreea Olariu

  Administratie locala
 • Fotbal Liga a IV a

  Administratie locala
 • Campionatul Judetean de Fotbal

  Administratie locala
 • Jucatorii A.S. Steaua Sprantei Silistea lupta pentru castigarea Trofeului Dogan

  Administratie locala
 • Wireless gratuit la Mangalia

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771