Sedinta Consiliului Local Ostrov

August 2011, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Edilul comunei Ostrov, Niculae Dragomir a convocat pe 30 august la sediul primariei, consilierii locali ai comunei in vederea dezbaterii celor 17 puncte de pe ordinea de zi.
Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe proiecte de interes pentru comunitate, proiecte initiate de primarul comunei. Unul dintre acestea a fost proiectul de hotarare privind renuntarea Consiliului Local Ostrov la calitatea de asociat in cadrul Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara (ADI) Medgidia. Astfel, s-a hotarat ca toate serviciile de salubrizare sa fie facute cu ADI Deleni, scopul fiind acela de a se desfasura o actiune de colectare completa a deseurilor. Astfel, s-a creat un grup local de actiune la Deleni care a delegat serviciul de salubrizare catre o firma din Bucuresti cu sediul la Costinesti, care executa operatiunile de selectare a deseurilor de la gospodariile populatiei o data pe saptamana. Totodata, Niculae Dragomir ne-a declarat ca ADI Medgidia nu avea o groapa de gunoi pe cand ADI Deleni are o groapa la Costinesti.
Un alt punct important pe ordinea de zi a fost  aprobarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investitie ”Eficientizarea consumului de energie electrica pentru comuna Ostrov, judetul Constanta, prin amplasarea unei centrale eoliene pentru producerea energiei electrice de 200 kW, conectat la sistemul energetic national”. Prin realizarea acestui proiect se urmareste pe de o parte protectia mediului prin reducerea emisiilor poluante si combaterea schimbarilor climatice iar pe de alta parte, reducerea cheltuielilor afectate de consumul de energie electrica. Astfel ca, instalatia eoliana este folosita pentru a transforma energia vantului in energie electrica pe care apoi o introduce in reteaua electrica a consumatorului.

Locuitorii din Galita vor avea pentru prima data o biserica.
Conform declaratiilor edilului sef, cei aproximativ 700 de locuitori s-au confruntat cu o problema, aceea ca le lipsea o biserica in sat. Astfel ca, de doi ani se lucreaza la ridicarea ei in acest moment lucrarile la acoperis fiind finalizate. Muncitori din sat cat si angajatii primariei de la serviciul de gospodarie comunala lucreaza in prezent la interioare. “La inceputul lucrarilor, o parte din bani a fost asigurata de la bugetul local iar cealalta parte dintr-o colecta realizata de preot impreuna cu enoriasii. in prezent am alocat suma de 150 milioane pentru continuarea lucrarilor la biserica”, a declarat pentru Graiul Dobrogei, edilul sef al comunei Ostrov.

Articole din editia din data de August 2011

 • Trofeul "Mamaia" 2011 a ajuns la constanteanca Andreea Olariu

  Administratie locala
 • Fotbal Liga a IV a

  Administratie locala
 • Campionatul Judetean de Fotbal

  Administratie locala
 • Jucatorii A.S. Steaua Sprantei Silistea lupta pentru castigarea Trofeului Dogan

  Administratie locala
 • Wireless gratuit la Mangalia

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Campania ÔÇ×Comune CurateÔÇŁ ajunge ├«n comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771