Adamclisi, gazda Campionatului National de Endurocross

August 2011, Iulia Fţlfan

Sport

in perioada 27-28 august, a avut loc in premiera la Adamclisi, in fosta cariera de piatra de la Urluia, cea de-a VII-a etapa a Campionatului National de Endurocross si Cupa ”Tropaeum Traiani” la Motocros. 
Proiectul Federatiei Romane de Motociclism a fost realizat in parteneriat cu Directia Judeteana de Tineret si Sport Constanta,  Prefectura Constanta si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. 
Primarul din Adamclisi, Anton Burcea, a pus utilajele primariei la dispozitie pentru organizarea evenimentului, a asigurat locatia si a urmarit indeaproape ca totul sa decurga asa cum a fost planuit.
„Este o premiera pentru comuna Adamclisi, pentru Dobrogea si pentru sud-estul Romaniei. Cred ca este un mare beneficiu pentru comuna noastra, deoarece este un inceput. Speram ca aceasta competitie va ajuta la dezvoltarea turismului in zona noastra, avand in vedere ca exista si cele trei puncte importante: Monumentul Adamclisi, cetatea si Muzeul. Cred ca numarul de turisti va fi mult mai mare cu prilejul demararii unei astfel de initiative. Dorim ca, pe viitor, sa se dezvolte aceasta competitie si sa fie adusa la nivel international”, a declarat Anton Burcea.
Traseul, lung de zece kilometri, a inclus toate tipurile de dificultati specifice acestui tip de sport, o parte a rutei trecand chiar si prin padurea din apropiere. De asemenea, au fost amenajate corturi spe-ciale si spatii de campare pentru participanti, o scena cu DJ, iar la competitie, a participat si prezentatorul TV Dani Otil.
Castigatorii Cupei ”Tropaeum Traiani” FRM Motocros ce s-a desfasurat pe data de 27 august au fost:
La Clasa 50 aut, Locul I a fost castigat de Marinescu Cristian – Club Vectra din Zarnesti, Locul II – Manta George – Club Lido XTreme din Campina si Locul III – Ordog Zoltan – Club ORT Raicing din Ojdula.
La Clasa 65cc, castigatorii au fost: Locul I a fost castigat de Szfarli Hunor – Club X-Moto din Odorheiu Secuiesc, Locul II – Poponut Andrei – Club Steaua GT Bucuresti si Locul III a fost castigat de Gavril Dumitru Sebastian de la Clubul Black Ryders din Sibiu.
La Clasa 85cc, premiatii au fost: Locul I- Gradinaru Alexandru, Locul II- Catana David – Club Steaua GT Bucuresti si Locul III a fost castigat de Blaga Botond – Club Sugas din Tg.Mures.
La Clasa Quad a fost un singur castigator, Lungu Luigi de la Clubul Vectra din Zarnesti.
La Clasa Veterani (peste 40 ani) castigatorii celor trei locuri au fost: Locul I – Pascu Mihai – Club Motor Reicing Team din Baicoi, Locul II- Stoeanovici Mihaita – Club Smart din Brasov si Locul III- Nagy Daniel de la Clubul Steaua GT Bucuresti.
La Clasa MX 2 juniori, castigatorii au fost: Locul I – Butiu Bogdan – Club Black Ryders din Sibiu, Locul II – Filip Andrei – Club Smart Brasov si Locul III – Marcu Valentin de la Club Vectra din Zarnesti.
La Clasa MX 2, cei doi castigatori au fost: Locul I – Cabal George de la Club Vectra Zarnesti si Locul II – Cojanu Ionut, partticipant al aceluiasi club.
La Amatori: Locul I – Mihu Jani – Club Black Ryders Sibiu, Locul II- Maxim Arpad de la Club ISECO Tg.Mures si Locul III – Mircea Otto de la acelasi club.
La Campionatul National Individual de Endurocross, Etapa a VII-a ce s-a desfasurat pe data de 28 august, au fost:
Categoria A: Locul I – Cojanu Ionut – Club Vectra Zarnesti, Locul II- Fratila Paul – Club ANC Bogdan din Sibiu si Locul III – Mircea Otto – Club ISECO Tg.Mures.
Categoria B: Locul I – Butiu Bogdan – Club Black Ryders Sibiu, Locul II- Dumitru Sorin – Club Vectra Zarnesti si Locul III – Persoiu Adrian – Club Vectra Zarnesti.
Clasa C: Locul I – Filip Andrei – Club Smart Brasov, Locul II- Mihu Jani Adrian – Club Black Ryders din Sibiu si Locul III – Maxim Arpad de la Club ISECO Tg. Mures.
Categoria fete: Locul I – Goga Andrea – Club Vectra Zarnesti, Locul II – Persoiu Roxandra – Club Vectra Zarnesti si Locul III – Stan Alexandra de la Club Vectra din Zarnesti.
Clasa Veterani: Locul I – Nagy Daniel – Club Steaua GT Bucuresti, Locul II – Saceanu Marian – Club MTP Racing Tg.Mures si Locul III – Balba Alexandru de la Club XTreme Adventure din Buzau.
Clasa Quad: Lungu Luigi de la Club Vectra Zarnesti.
Clasa ATV: Bajdechi Mihai de la Club Vectra Zarnesti.

Articole din editia din data de August 2011

 • Trofeul "Mamaia" 2011 a ajuns la constanteanca Andreea Olariu

  Sport
 • Fotbal Liga a IV a

  Sport
 • Campionatul Judetean de Fotbal

  Sport
 • Jucatorii A.S. Steaua Sprantei Silistea lupta pentru castigarea Trofeului Dogan

  Sport
 • Wireless gratuit la Mangalia

  Sport
 • Articole din aceeasi categorie

 • Liga 3 nu se reia: f─âr─â retrograd─âri, serii de 18 forma╚Ťii ├«n sezonul viitor!

  Sport
 • CS Medgidia va juca turneul semifinal, ├«n perioada 12-14 iunie, ├«n Grupa 2

  Sport
 • Medgidia invinge pe HC Dobrogea Sud II la Constanta: 30-34

  Sport
 • Amalia Ni┼ú─â a ob┼úinut primele titluri pentru boxul feminin din Medgidia

  Sport
 • Dinamo Bucuresti invinsa la Medgidia. Voleibalistele de la CS Medgidia au produs surpriza

  Sport
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771