Fostul secretar al comunei Baraganu, Nicut Luminita acuzat in instanta

August 2011, Iulia Fţlfan

Administratie locala

In luna iulie, primaria comunei Baraganu a formulat catre Parchetul de pe langa Judecatoria Mangalia, o plangere penala impotriva doamnei Nicut Luminita, care a detinut temporar functia de secretar al comunei.
Titu Neague, seful administratiei publice din comuna ne-a declarat ca, plangerea penala se refera la savarsirea anumitor infractiuni, cum ar fi: sustragere sau distrugere de inscrisuri dar si abuz in serviciu contra intereselor publice si neglijenta in serviciu. 
Nicut Luminita a fost numita temporar in functia de secretar al comunei incepand cu data de 11.05.2008 pe motivul ca cea care se afla in aceasta functie a intrat in concediu de maternitate. incepand cu data de 09.05.2011, fostul secretar al comunei, doamna Manaila Ana Mihaela si-a reluat activitatea, moment in care s-a realizat predarea – primirea lucrarilor gestionate de Nicut Luminita pe perioada interimatului. 
Edilul ne-a declarat ca acesta a fost momentul in care s-a observat lipsa nejustificata a mai multor documente dupa cum urmeaza: documentatia pentru loturile ce s-au concesionat la terte persoane fizice sau juridice pe perioada 2008-2011; dosarul personal al angajatilor; dosarele de concurs pentru angajarile din perioada 2008-2011; contractele de munca ale angajatilor din perioada 2008-2011; Hotararile Consiliului Local pe anii 2008-2009, precum si documentatia care a stat la baza emiterii acestora; dispozitii ale primarului din perioada 2008-2011; dosare de sedinta de fond funciar din perioada 2008-2011; documentatia care a stat la baza inaintarii unor acte la OCPI Constanta cat si adresele de inaintare; dosare depuse pe Legea nr. 10/2001; dosare cuprinzand documentatia pe Legea nr.247/2005 dar si dovezile din care sa rezulte ca s-au depus periodic la Casa Judeteana de Pensii Constanta declaratiile CAS (ultima luna depusa este februarie 2009).
S-a remarcat de asemenea si faptul ca Nicut Luminita transporta o serie de documente la resedinta din Constanta pe motivul ca lucreaza peste program. “Aceasta a fost interpelata de mai multe ori telefonic in speranta ca o vom convinge sa predea toate aceste documente insa totul fara nici un rezultat si asa am ajuns la plangerea penala”, ne-a informat Titu Neague.
Totodata, s-a mai formulat o plangere penala de catre Consiliul Local inaintata la Parchetul de pe langa Judecatoria Mangalia la data de 22.04.2011 pentru savarsirea de fapte penale, dupa cum urmeaza: sustragerea registrului de evidenta a hotararilor Consiliului Local; registru de evidenta a dispozitiilor primarului; sustragerea unitatii PC care continea baza de date in format electronic a primariei comunei Baraganu; sustragere stampile Consiliu Local. in data de 29 iunie 2011, Nicut Luminita si-a incetat raporturile de munca la cerere, prin demisie, aceasta fiindu-i aprobata de primar. 


Articole din editia din data de August 2011

 • Cine va face bani cu aurul, gazele, petrolul si apa Romaniei

  Administratie locala
 • Fostul secretar al comunei Baraganu, Nicut Luminita acuzat in instanta

  Administratie locala
 • Programare meciuri in Campionatul de fotbal editia 2011-2012

  Administratie locala
 • 50 de copii din Republica Moldova isi petrec vacanta la Navodari

  Administratie locala
 • Cel mai vechi papirus din Europa si singurul din Romania a ajuns la Mangalia

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Campania ÔÇ×Comune CurateÔÇŁ ajunge ├«n comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771