Spectacolul lui Stefan Banica la Mangalia, o seara la superlativ

August 2011, Dorin Mincu

Social

Primaria Municipiului Mangalia a pregatit o surpriza deosebita turistilor si localnicilor din sudul litoralului: la final de Festival Mangalia, in seara de 16 august 2011, la ora 21.00 pe scena plutitoare din cel mai modern port turistic din sud-estul Europei a urcat...Stefan Banica, intr-un concert extraordinar, oferit gratuit de municipalitate.
inainte de concert insusi Stefan Banica a avut o surpriza. Primarul Mihai Claudiu Tusac l-a intampinat cu ... o stea din granit. Artistul a fost nevoit sa-si demonstreze abilitatile de „constructor” pentru a zidi propria stea, dar a avut nevoie de ajutorul specialistilor. Seful administratiei locale a precizat ca aceasta stea este simbolul dragostei pe care i-o poarta cantaretului toti cetatenii din Mangalia, ca dovada numarul foarte mare al celor veniti sa asiste la eveniment. Stefan a multumit emotionat si s-a aratat onorat de acest gest deosebit, amintind ca la inceputul carierei sale a cantat in cadrul festivalului de la Mangalia. 
in deschiderea spectacolului, acompaniat de grupurile The 50’s si Rock’n roll Band, pe care le-a infiintat in 1994, Banica a cantat ultimul sau hit, „Super love”. Au urmat cele mai cunoscute piese ale sale: “Epilog”, “S-o facem lata” si multe altele. Refrenele sale au fost cantate de un public in picioare si cu mainile in sus. Atmosfera incendiara a determinat oamenii sa-si paraseasca scaunele, sa danseze intre tribune, pe faleza, peste tot. Copii si adulti au dansat rock-n-roll pe muzica lui Banica, acompaniindu-l in acelasi timp. A fost extraordinar: un singur om a ridicat 35.000 de persoane in picioare! 
Spectacolul s-a incheiat cu un extraordinar foc de artificii, cel mai stralucitor din toate serile de festival. ”Bombardamentul” a durat cateva minute, iar zgomotul a „trezit” alarmele autoturismelor din zona. 
Primarul Mihai Claudiu Tusac a declarat: „Am dorit sa oferim cetatenilor municipiului Mangalia si turistilor din sudul litoralului spectacole de calitate, de toate genurile, pentru toate gusturile si am reusit. Festivalul Mangalia 2011 a avut un succes deosebit, a adunat in doua seri un numar record de spectatori, ceea ce inseamna foarte mult pentru oras. Concertul lui Stefan Banica a fost apogeul distractiei la Mangalia si ceea ce am vazut si am simtit in seara aceasta din partea publicului demonstreaza ca am avut dreptate cand l-am adus pe acest artist minunat la Mangalia: a meritat!”
Articole din editia din data de August 2011

 • Cine va face bani cu aurul, gazele, petrolul si apa Romaniei

  Social
 • Fostul secretar al comunei Baraganu, Nicut Luminita acuzat in instanta

  Social
 • Programare meciuri in Campionatul de fotbal editia 2011-2012

  Social
 • 50 de copii din Republica Moldova isi petrec vacanta la Navodari

  Social
 • Cel mai vechi papirus din Europa si singurul din Romania a ajuns la Mangalia

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

  Social
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu în vizită la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani botezați la Cumpăna

  Social
 • Vacanță de vis pentru copiii din Grădina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771