In luna august comuna Silistea a imbracat straie de sarbatoare

August 2011, Iulia Fţlfan

Social

Administratia locala a comunei Silistea a organizat pe parcursul a trei zile, incepand cu data de 13 august, cea de-a IX-a editie a ”Zilelor Silistei”, o serie de manifestari dedicate tuturor locuitorilor si nu numai.
Manifestarile prilejuite de aceasta sarbatoare, au cuprins un program divers cu spectacole, concerte, cantece si dansuri populare, precum si multe concursuri de divertisment inedite. Mihai Soare, edilul sef al comunei Silistea ne-a declarat ca perioada de desfasurare a Zilelor Silistei a fost cuprinsa intre 13-15 august, asa cum se intampla in fiecare an in luna lui “Gustar” (popular), manifestarile s-au desfasurat la Baza Sportiva ”Silistea Arena”. Concursurile organizate si castigatorii acestora au fost: 
"Aruncarea greutatii" – castigatori fiind Moise Ion - Locul I, Calcan Lucian - Locul II si Paraschiv Cornel - Locul III; 
"Carat nevasta" – Fam. Moise Marian si Liliana – Locul I (un televizor), Fam. Bohan George si Maria – Locul II (un aspirator) si Fam. Lupu Marian si Lenuta ( un mixer); 
"Trage funia", concurs format din echipe a cate zece concurenti (Castelanii, Terminatorii, Ratoii Cocosati si Sorecarii). Premiile au fost castigate astfel: Locul I – Terminatorii, Locul II - Sorecarii si Locul III -  Castelanii;
"Cel mai bun bautor de bere" -  Sert Ion – Locul I, Lupu Marian – Locul II si Moise Marian – Locul III.
De asemenea, in cadrul evenimentului au fost acordate diplome de onoare si sume de bani pentru mai multe categorii, dinte acestea amintim, cuplurile care au implinit 50 de ani de casnicie si anume: Fam. Gabor Nicolae si Constantina, Ghinea Constantin si Ana, Moise Manole si Maria, Pantelimon Constantin si Anica, Popescu Traian si Elisabeta, Merticaru Dumitru si Lucia, Datcu Ion si Cornelia, Bejan Andrei si Valeria, Ciobanu Petrica si Aurica, Soare Nicolae si Maria, Ionascu Ion si Floarea. Cele 11 familii au primit pe langa diploma de onoare si suma de 200 lei de familie. Cea de-a doua categorie premiata cu o diploma si suma de 100 lei de persoana a fost cea a  varstnicilor ce au implinit frumoasa varsta de 80 de ani si anume: Oprica Elisabeta, Popa Maria, Anti Anton, Popa Stelian, Rentea Ileana, Gruia Tinca, Popescu Ion si Sachir Sadie. 
O alta categorie premiata a fost cea a  persoanelor care au implinit 18 ani si au devenit cetateni majori ai comunei Silistea, dupa cum urmeaza: Condrea Ionela, Albei Anisoara, Bumbu Paula Ionela, Riciu Fanica, Alexandru Razvan Ionut, Stroe Dan, Gheorghe Petre, Ciuica Marian, Ghinea George, Moraru Alexandru, Livadariu Razvan Marian, Vasnic Marian Claudiu, Vara Florica, Sert Sorin, Chiper Georgian, Ungureanu George, Prilipceanu Georgeta. Cei 17 tineri au primit din partea organizatorilor cate o diploma de cetateni majori ai comunei Silistea. 
Ultima categorie premiata a fost cea a cuplurilor aflate la prima casatorie, familiile castigatoare fiind: Graur Dumitru, Stoian Florin, Pericica Vasile, Stasenco Dumitru, Badalita Florin, Stefanache Marian, Ghinea Mihai, Bursuc Gabriel, Nurali Senol, Bohan George, Dumitrescu George, Stoian Florin. Si acestia au primit premii importante constand intr-un televizor. 
Printre invitatii solicitati sa se ocupe de buna dispozitie a participantilor, s-au aflat: Mariana Ionescu Capitanescu, Constantin Enceanu, Denisa, Daniel Mititelu, Stela Trifan, binecunoscuta interpreta de muzica populara Irina Loghin, Ciro De Luca dar si frumoasa si talentata Annes. 
Atmosfera a fost intretinuta de asemenea si de multe trupe si ansambluri populare cum ar fi: Ansamblurile de dansuri populare Silisteanca si Castelanii; Trupa de dans modern Silisteanca; Ansamblul de folclor Silisteanca dar si Grupul vocal Silisteanca format din solistii Opreanu Anisoara Ionela, Florentina Roxana Balan, Catalina Moise si Georgiana Alexandra Dragusanu (prof. Daniel Mititelu).
Organizarea acestui frumos eveniment a fost posibila cu sprijinul important al sponsorilor ce au fost alaturi in acest demers de administratia locala Silistea. ”La aceasta manifestare ne-am dorit sa participe toata comunitatea dar si oameni din comunele si orasele invecinate si asa a si fost. De asemenea, tin sa subliniez ca la aceasta mare sarbatoare pentru comunitatea noastra, au fost prezenti toti fii satului de pretutindeni. Au fost trei zile de distractie si voie buna, oamenii uitand de grijile cotidiene acesta fiind si scopul acestei manifestari”, a declarat pentru Graiul Dobrogei, Mihai Soare. 
Cei care au prezentat cea de-a IX- a editie a ”Zilelor Silistei” au fost Mihaela Tatu si Stela Trifan. Edilul Mihai Soare s-a bucurat si de prezenta colegilor edili, aici amintind pe Marian Gaju, edilul comunei Cumpana dar si Dedu Dumitru, primarul comunei Mircea Voda.  Seara unui lung sir de evenimente s-a incheiat cu un spectaculos foc de artificii. 
Cea de-a treia zi s-a incheiat cu hramul bisericii “Adormirea Maicii Domnului” din comuna. La final, toti enoriasii au fost invitati la o agapa crestina organizata de primaria Silistea si biserica. Album foto

 • Articole din editia din data de August 2011

 • Cine va face bani cu aurul, gazele, petrolul si apa Romaniei

  Social
 • Fostul secretar al comunei Baraganu, Nicut Luminita acuzat in instanta

  Social
 • Programare meciuri in Campionatul de fotbal editia 2011-2012

  Social
 • 50 de copii din Republica Moldova isi petrec vacanta la Navodari

  Social
 • Cel mai vechi papirus din Europa si singurul din Romania a ajuns la Mangalia

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ziua Armatei Rom├óne s─ârb─âtorit─â ├«n municipiul Medgidia

  Social
 • Prim─âria municipiului Medgidia ├«╚Öi premiaz─â cet─â╚Ťenii

  Social
 • Flori pentru osta╚Öi la Cump─âna! Ziua Armatei Rom├óne, marcat─â de autorit─â╚Ťile comunei

  Social
 • Caravana de test─âri medicale gratuite ├«n mediul rural ÔÇ×Nu am f─âcut destulÔÇŁ ajunge ├«n Constan╚Ťa

  Social
 • Elevii premian╚Ťi din Vulturu ├«n tab─âr─â la C├ómpulung Moldovenesc

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771