Comuna Albesti, fara primar!

August 2011, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Din cauza faptului ca a ajuns la limita, edilul Gheorghe Moldovan a hotarat sa demisioneze, sechestrul pus pe conturile primariei fiind maximul a tot ce se mai putea intampla rau in comuna pe care a condus-o cu sufletul.
Acesta a preluat administrarea comunei Albesti ca primar in urma alegerilor locale din 2008 din partea PDL, castigand toate algerile care au avut loc, parlamentare, europarlamentare, prezidentiale la un scor foarte bun pentru judetul Constanta. Indignarea acestuia vine din  faptul ca, partidul aflat la putere din care si face parte, nu-i ofera sprijinul necesar, ba mai mult, in demersurile sale de a salva bugetul comunei, s-a lovit de indiferenta oamenilor legii. 
La preluarea mandatului, administratia locala Albesti avea datorii de peste 20 miliarde lei vechi facute in anul electoral 2008 fara nici o acoperire bugetara sau cu finantari care nu au mai venit nici o data, bugetul real din incasari al comunei fiind de aproximativ  6 miliarde lei vechi. Una din firmele care au pus sechestru pe conturile primariei este cea care s-a ocupat de lucrarile de constructie a sediului primariei in valoare de 9 miliarde lei vechi care trebuia finantata printr-un credit bancar conform unei Hotarari de Consiliu Local, ce a fost falsificata ulterior de fostul primar si secretarul comunei. Banii au fost folositi in alt scop, lucrarea urmand a fi platita din bugetul local, firma constructoare actionand primaria in instanta si castigand procesul.
O alta firma ce de asemenea a pus sechestru pe conturile primariei Albesti este cea care s-a ocupat de lucrarile de amenajare a drumurilor de pamant din intravilanul comunei, formata din 5 sate, in valoare de 49 miliarde lei vechi finantate prin HG 577, lucrare ce a fost  achizitionata de o firma din Ploiesti “Condori Sult”, cu termen de executare de o luna de zile. 
Ultima firma care a blocat conturile primariei pentru recuperarea creantelor este SC Argenta Star ce a executat lucrarea de extindere a retelei de apa din satul Cotu-Vaii, valoarea acesteia fiind de 9,5 miliarde lei vechi. Investitia nu a fost prinsa in bugetul local al comunei din cauza faptului ca in anul 2008, Consiliul Local Albesti a fost dizolvat. Neavand finantare aceasta lucrare nu ar fi trebuit realizata, insa fosta conducere a comunei a dat unda verde pentru inceperea lucrarilor. in acele conditii SC Argenta Star a executat lucrarea si acum a cerut in instanta plata facturilor pentru serviciile prestate catre administratia locala Albesti. “in momentul de fata avem din nou conturile blocate urmand sa ni se ia toti banii. Am mai avut si alte datorii cum ar fi lucrari neplatite la trotuare, biserica din satul Coroana, rate la buldoexcavator, la un microbus dar si multe alte datorii mai mici. Tot in acest an, a trebuit sa asiguram functionarea primariei care la momentul preluari mandatului se afla in Caminul Cultural, a cinci scoli si trei gradinite dar sa nu uitam de cheltuielile curente de zi cu zi”, a declarat Gheorghe Moldovan .
Si atunci, ce sa mai pierd vremea pe-aici? Sa vina altcineva pentru ca am observat ca lucrurile merg spre bine atunci cand e primarul mort. Suna dur, stiu insa asa s-a intamplat si in comuna Baraganu, cu totii au sarit sa faca ba drumurile, apa, sa ofere alimente pentru populatie si uite asa, comuna a avut numai de castigat. De ce sa nu se intample si aici asa? E evident ca in cele doua campanii electorale ce vor urma multe lucruri bune se vor intampla si in Albesti”, a subliniat pentru Graiul Dobrogei, Gheorghe Moldovan. 
inca de cand este in functia de primar al comunei Albesti acesta a tot incercat sa demonstreze ca in cazul catorva contracte, au fost facute falsuri. “Falsurile si toate neregulile din administratia defectuoasa din anii trecuti sunt intr-un dosar care a fost instrumentat de Politia Mangalia impreuna cu procurorul Trandaf  care l-a declinat Politiei Constanta catre ofiterul Smochina, pentru invechire cred eu. Am cerut in nenumarate randuri lamuriri sefilor Politiei Constanta, domnului Zaheu atunci in functie, ministrului Vasile Blaga si tot nimic. Vreau sa mentionez de asemenea, faptul ca am facut memorii pe care le-am trimis peste tot, Ministere, Guvern chiar si catre Traian Basescu. Spre exemplu, de la Ministerul Administratiei si Internelor am primit raspuns la memoriul facut, cum ca fiecare primar trebuie sa-si faca bugetul, cat are atata sa cheltuie. Acest raspuns a fost dovada clara a faptului ca cei de acolo nici nu au citit memoriul, pentru ca eu stiu sa-mi fac bugetul insa nu e vina mea ca eu am mostenit aceste datorii si ma aflu in situatia de fata”, ne-a comunicat acesta. De subliniat este faptul ca, deputatul PDL de Constanta, Constantin Chirila a ajutat pe cat posibil administratia locala din Albesti insa degeaba intrau bani la bugetul local daca acestia erau imediat luati din conturi. 
“Am rezistat 3 ani punand foarte mult suflet si toata energia mea in tot ce a trebuit sa fac in comuna, de multe ori aducand multi bani de-acasa si nu putini. De exemplu: dezapeziri in doua ierni grele cu utilaje in toate satele, activitati culturale precum sustinerea ansamblului folcloric in deplasari la Concursurile nationale si Internationale, organizarea Festivalului International Concurs “Dobroge, mandra gradina“ trei editii la Albesti , activitati culturale cu ocazia Fiilor satului, hramuri, Zilele Scoli, sponsorizarea echipelor de fotbal din comuna, donarea locului pentru biserica satului Albesti, cumpararea terenului si construirea casei parohiale din Vartop dar si multe altele. Acum nu mai am nici o solutie, toate aceste probleme aducandu-le la cunostinta dumneavoastra”, a declarat in comunicatul de presa, edilul. 
intrebat daca este hotarat sa demisioneze acesta ne-a raspuns ferm si sigur pe el ca “DA, DEMISIONEZ!  Poate sochez insa sunt trist pentru ca voi preda o primarie pe zero iar eu nu vreau sa mai particip la asa ceva, totul e o mare golaneala iar eu nu vreau sa fiu partas la toate acestea. A fost o incercare, o experienta trista si deci da, imi dau demisia, nu mai pot. Este exclusiv decizia mea, m-am imbolnavit in toti acesti ani de zbucium, am probleme cu inima, din cauza stresului la care sunt supus zi de zi, nu mai am liniste. Nu doresc sa-mi mai expun familia la riscuri din toate partile, politice, administrative si asa mai departe. Deci, demisia mea este singura salvare a comunei” a precizat in incheiere actualul edil.

Articole din editia din data de August 2011

 • Comuna Albesti, fara primar!

  Administratie locala
 • Harsova, un oras in plina ascensiune

  Administratie locala
 • Mangalia va avea doua biserici noi

  Administratie locala
 • Administratia din Cuza Voda a sistat o parte din lucrarile importante pentru comunitate. Motivul: lipsa fondurilor.

  Administratie locala
 • Lucrarile la Caminul Cultural din Dumbraveni sunt in plina desfasurare

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUN╚Ü COMUNA ALBE╚śTI

  Administratie locala
 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771