Mangalia va avea doua biserici noi

August 2011, Adrian Nicarel

Social

Pe langa proiecte de promovare a turismului si dezvoltare a zonei de sud a litoralului romanesc, pachetele pentru pensionarii, constructia de locuinte sociale si locuinte de inchiriere, anvelopare blocuri si multe alte proiecte pentru cetateni, primarul Mihai Claudiu Tusac depune eforturi pentru gasirea de fonduri pentru a se putea finaliza lucrarile de constructie a doua mari biserici: cea de pe strada Rozelor cu hramul „Sfintii Mihail si Gavriil” si cea din statiunea Neptun, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”.
Primarul Mihai Claudiu Tusac considera prioritara finalizarea celor doua constructii, care vor constitui cu siguranta noi obiective turistice, deoarece amandoua sunt situate in zone intens circulate (strada principala din Neptun, respectiv strada Rozelor care face intrarea spre Saturn dinspre Mangalia). Mai mult, turistii romani de religie ortodoxa se vor putea reculege in aceste doua edificii deosebite si vor putea trimite famiilor gandurile lor bune, apeland la credinta. Sumele necesare sunt considerabile, dar se fac eforturi pentru a se acoperi toate cheltuielile astfel incat cele doua cladiri sa fie finalizate pana la sfarsitul acestui an sau, cel tarziu, in primavara anului viitor. Banii vor proveni din bugetul local, dar si din fonduri ale ministerului de resort si de la alte institutii abilitate, pe langa care seful administratiei locale desfasoara o activitate de lobby intens. 
Biserica „Sfintii Mihail si Gavriil” in care slujeste protopopul Iulian Rotaru va deveni cea mai grandioasa catedrala din sudul litoralului romanesc, deschisa turistilor si enoriasilor din localitate. 
„Romanii sunt un popor religios, ctitoriile marilor domnitori stau dovada a acestui lucru. Mangalia are biserici ce pot fi considerate monumente, fiind construite in diverse stiluri. Ceea ce facem acum pentru alte doua biserici aflate in constructie va fi deosebit. Biserica de pe strada Rozelor va avea aspectul unei catedrale, iar cea din Neptun va atrage mii de turisti pentru vizitare, dar si pentru a participa la slujbe religioase. Pentru pastrarea credintei noastre trebuie sa facem eforturi si sa gasim sumele necesare, astfel incat la inceputul anului 2012 sa participam la slujbe in lacase noi, deosebite, asa cum merita cetatenii din Mangalia si Neptun”, a declarat primarul Mihai Claudiu Tusac. 
Articole din editia din data de August 2011

 • Comuna Albesti, fara primar!

  Social
 • Harsova, un oras in plina ascensiune

  Social
 • Mangalia va avea doua biserici noi

  Social
 • Administratia din Cuza Voda a sistat o parte din lucrarile importante pentru comunitate. Motivul: lipsa fondurilor.

  Social
 • Lucrarile la Caminul Cultural din Dumbraveni sunt in plina desfasurare

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

  Social
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu în vizită la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani botezați la Cumpăna

  Social
 • Vacanță de vis pentru copiii din Grădina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771