Gradinite nefinalizate in Amzacea

August 2011, Dorin Mincu

Administratie locala

Asa cum ne-a declarat edilul comunei Amzacea, Radu Constantin gradinitele din comuna nu pot fi finalizate intrucat Guvernul nu a mai alocat bani pentru incheierea lucrarilor.  
Din cauza faptului ca Guvernul Romaniei a uitat de situatia in care se afla cele trei unitati prescolare, din Amzacea, Casicea si General Scarisoreanu, edilul declara ca “acestea se vor distruge si vom pierde si banii investiti pana in prezent”. Lucrarile de constructie au fost demarate la sfarsitul anului 2008 cu fonduri guvernamentale. Din acest motiv, administratia locala din comuna a trimis un memoriu catre Guvernul Romaniei in atentia primului ministru, Emil Boc. in acesta, se relateaza obiectivele nefinalizate din lipsa fondurilor si anume: gradinita din Amzacea executata intr-o proportie de 75%, cea din General Scarisoreanu executata in proportie de 70% dar si scoala si gradinita din Casicea, proportia finalizarii fiind de 40%. Pentru construirea unitatilor prescolare din Amzacea si General Scarisoreanu s-a primit suma in cuantum de 1.708.000 lei. 
Edilul Radu Constantin ne-a declarat ca aceasta suma a acoperit executia celor doua gradinite pana la acoperis inclusiv sarpanta din lemn, dar fara invelitoarea din tabla. Astfel, expunerea lor la intemperii este foarte mare la fel si sansa degradarii. De asemenea, pe perioada lucrarilor la gradinita din Amzacea, micutii invata intr-o cladire unde chiria este destul de mare chiar si asa, spatiul este impropriu pentru cei 40 de prescolari. ”Din pacate, din anul 2009 am sistat lucrarile din cauza lipsei de fonduri. insa, sper ca voi primi sprijinul Guvernului pentru ca si copiii comunei Amzacea sa-si desfasoare activitatile in spatii sigure si moderne”, a declarat pentru Graiul Dobrogei, edilul.
Ramanand in acelasi registru, se lucreaza la igienizarea institutiilor de invatamant de pe raza comunei, inceputul de an scolar 2011-2012 facandu-se in conditii optime.
Pentru anul viitor, primarul si-a propus sa achizitioneze un teren de 4000 mp, in vederea construirii unei scoli noi, langa scoala veche de 100 de ani. Aici isi vor putea desfasura orele de curs, elevii claselor I-VIII.

Articole din editia din data de August 2011

 • Comuna Albesti, fara primar!

  Administratie locala
 • Harsova, un oras in plina ascensiune

  Administratie locala
 • Mangalia va avea doua biserici noi

  Administratie locala
 • Administratia din Cuza Voda a sistat o parte din lucrarile importante pentru comunitate. Motivul: lipsa fondurilor.

  Administratie locala
 • Lucrarile la Caminul Cultural din Dumbraveni sunt in plina desfasurare

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUNȚ COMUNA ALBEȘTI

  Administratie locala
 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771