Fonduri Europene

Cooperare transfrontaliera intre comunele Kainargea si Lipnita

Administratia locala Lipnita a implementat in perioada 2010-2011 proiectul „Cooperare transfrontaliera in administratia publica intre comunele Kainargea din Bulgaria si Lipnita, Romania”, conferinta de inchidere a proiectului desfasurandu-se in data de 27 iulie.
Proiectul, ajuns aproape de finalizare, s-a derulat in cadrul unui parteneriat bulgaro-roman, format din: comuna Kainargea, comuna Lipnita si Asociatia pentru Cooperare Transfrontaliera si Dezvoltare Dobrogea Dunareana din Bulgaria. Obiectivele celor trei parteneri au vizat realizarea unui proces activ de cooperare transfrontaliera la nivelul administratiilor publice locale, scopul fiind imbunatatirea serviciilor oferite populatiei. La conferinta de presa organizata in comuna Lipnita la care au participat si partenerii bulgari, au fost prezentate in detaliu toate concluziile legate de acest proiect. Edilul Florin Onescu a subliniat faptul ca, acest proiect a fost un prim pas pentru derularea celui de-al doilea proiect transfrontalier pe care urmeaza sa-l demaram: realizarea unui drum de 17,1 kilometri, care va uni Romania de Bulgaria. 
Proiectul a obtinut finantare prin Programul Operational de Cooperare Transfrontaliera Romania – Bulgaria, Axa prioritara 3, valoarea totala fiind de de 52.134,44 euro.  Esenta acestui demers a constat in faptul ca a adunat la o masa comuna reprezentanti ai unor comunitati diferite ca limba si obiceiuri dar care se pot sprijini si influenta pozititv in parcursul plin de provocari al unei dezvoltari durabile, la standarde europene. 
Printre rezultatele obtinute amintim: relatii de colaborare si cooperare transfrontaliera consolidate pe termen lung prin asumarea unui acord de colaborare in baza unui plan comun de actiune pe domenii prioritare de dezvoltare intr-un spatiu unitar, peste 1000 de materiale promotionale realizate, un portal web functional, baza de date comuna, etc.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*