Comuna Independenta va beneficia de o gradinita cu program normal

August 2011, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Pe data de 28 iulie, la sediul administratiei locale din Independenta a avut loc deschiderea ofertelor pentru  proiectarea tehnica si executia de lucrari de „infiintare a gradinitei cu program normal".
”Realizarea acestei constructii este foarte importanta pentru comuna noastra deoarece prescolarii isi desfasoara activitatea in cele doua sali de clasa din incinta Caminului cultural”, a declarat pentru Graiul Dobrogei, edilul Cristea Gascan. Suprafata totala a terenului este de 2.500 mp, constructia ridicandu-se pe o suprafata de 383 mp. infiintarea gradinitei cu program normal face parte dintr-un proiect mai amplu, ce a fost depus spre finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala - Masura 3.2.2. 
Cladirea va fi o constructie cu parter si etaj, si va cuprinde patru sali de clasa pentru cei 80 de prescolari (doua grupe mari si doua grupe mici), spatiu de joaca, centrala termica proprie, grupuri sanitare, sala de mese, punct sanitar, infirmerie, etc. Cristea Gascan ne-a informat ca locatia aleasa pentru constructie se afla in spatele dispensarului din comuna, in apropierea sediului primariei. Lucrarile vor fi realizate si cu sprijinul important al Consiliului Judetean Constanta (CJC), valoarea proiectului ridicandu-se la suma de 22 miliarde lei. 

Liceu Tehnologic in comuna Independenta.
Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a avizat infiintarea unitatii preuniversitare in comuna Independenta, conditia avizarii fiind aceea de a se finaliza pana in toamna extinderea unitatii prin cele patru laboratoare si un laborator de patiserie cu chiosc. ”Au fost aprobate clasele a IX-a si a XII-a dorinta mea pe mai departe fiind aceea de a readuce copiii de clasa a X-a din cadrul scolii din comuna Cobadin”, a subliniat edilul.
in alta ordine de idei, s-a finalizat modernizarea fostei cladiri a CAP-ului din Movila Verde prin sprijinul Consiliului Judetean Constanta, unde a fost amenajata o gradinita si un sediu social ce gazduieste un birou pentru politie, un punct administrativ si un punct sanitar. 

Articole din editia din data de August 2011

 • Comuna Albesti, fara primar!

  Administratie locala
 • Harsova, un oras in plina ascensiune

  Administratie locala
 • Mangalia va avea doua biserici noi

  Administratie locala
 • Administratia din Cuza Voda a sistat o parte din lucrarile importante pentru comunitate. Motivul: lipsa fondurilor.

  Administratie locala
 • Lucrarile la Caminul Cultural din Dumbraveni sunt in plina desfasurare

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUN╚Ü COMUNA ALBE╚śTI

  Administratie locala
 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771