Niculae Stan preocupat de dezvoltarea comunei Pecineaga

Iulie 2011, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Pe data de 29 iulie va avea loc licitatia organizata de Primaria Pecineaga pentru extinderea sediului administratiei locale din comuna.
Conform declaratiilor edilului, data limita de depunere a ofertelor este 29 iulie, ora 10.00, sedinta de deschidere a ofertelor urmand a avea loc in aceeasi zi, incepand cu ora 11.00. Extinderea sediului primariei se va face cu trei birouri, plus o sala de sedinte, un grup sanitar si o bucatarie. Niculae Stan a declarat pentru Graiul Dobrogei ca este pentru prima data cand se demareaza o astfel de lucrare, aceasta constand in repararea acoperisului, construirea unor birouri - unul pentru primar si celalalt pentru viceprimar dar si a unei sali de sedinte.
Totodata, la vechea cladire se vor executa lucrari de reparatii exterioare si interioare, schimbarea totala a tamplariei dar si instalatiei electrice si sanitare, se va monta si o centrala termica.

Proiect important pe ”Casa Verde”.
De asemenea, va avea loc si licitatia pe Programul ”Casa Verde”. Autoritatile locale din comuna Pecineaga au obtinut finantare prin programul Casa Verde,  pentru montarea unor pompe geotermale cu ajutorul carora  se va obtine energie pentru incalzirea Caminul Cultural si a gradinitei din localitate.  Acum un de zile,  administratia locala din Pecineaga a depus proiectul la Administratia Fondului de Mediu unde a fost declarat eligibil si a obtinut finantare. Valoarea acestuia este de 100.000 euro. “Prin acest sistem vom reusi sa reducem cheltuielile de la buget pentru ca vor scadea costurile actuale  cu incalzirea obiectivelor”, a subliniat pentru Graiul Dobrogei, primarul Niculae Stan. Pompa de caldura geotermala este un sistem de incalzire sau climatizare, care foloseste caldura stocata in pamant pentru a incalzi o locuinta. 
in alta ordine de idei, edilul s-a declarat multumit de faptul ca, in urma demersurilor facute alaturi de primarii din Amzacea si 23 August, s-au reluat lucrarile de asfaltare a doua drumuri judetene, cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta (CJC). Se lucreaza intens de 2 saptamani la DJ 394 dintre Pecineaga si Amzacea si la DJ 392, drum ce face legatura intre Pecineaga si 23 August. Asftel pana la sfarsitul anului se vor asfalta 20 km de drumuri. 
O mandrie pentru comunitatea din comuna este aceea ca, in cadrul Festivalului International de Folclor „Dobroge, mandra gradina”, editia a VII-a, desfasurat in perioada 19-25 iunie, ansamblul comunei Pecineaga a castigat un loc pe podium si anume locul II.

Articole din editia din data de Iulie 2011

 • E o certitudine, Guvernul va trage prima transa si din noul acord cu FMI

  Administratie locala
 • A doua editie a Festivalului Mangalia se pregateste de deschidere

  Administratie locala
 • Tuzla, o comuna in plina dezvoltare si modernizare

  Administratie locala
 • Niculae Stan preocupat de dezvoltarea comunei Pecineaga

  Administratie locala
 • Noua sedinta de Consiliu Local cu scantei

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUN╚Ü COMUNA ALBE╚śTI

  Administratie locala
 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771