Noua sedinta de Consiliu Local cu scantei

Iulie 2011, Dorin Mincu

Administratie locala

Alesii locali din Mangalia nu si-au pierdut vechile obiceiuri. Asa cum ne-au obisnuit, fiecare sedinta de Consiliu Local e un prilej pentru un nou scandal. La sedinta extraordinara de ieri, o parte dintre consilierii locali au preferat sa paraseasca sala de consiliu, nemultumiti de proiectele de hotarare aflate pe ordinea de zi. 
Printre proiecte s-au numarat desemnarea unui nou viceprimar al municipiului, Constantin Filimon, dupa ce liberalul Andrei Sorin si-a dat demisia din functie, si modificarea pretului local al gigacaloriei. Cele mai multe nemultumiri ale consilierilor le-au provocat stabilirea unui nou pret la energie termica si nu numirea unui nou viceprimar, cum ar fi fost de asteptat. 
in debutul sedintei, democrat liberalul Paul Foleanu si liberalii Sorin Andrei si Lucian Visa au parasit CL, pe motiv ca nu sunt de acord cu noul pret al gigacaloriei suportat de populatie. Primarul Mangaliei Claudiu Tusac a explicat ca administratia locala era obligata sa practice un pret mai mare al gigacaloriei, pentru ca trebuia sa se conformeze unei decizii a instantei, primaria fiind in litigiu cu societatea care se ocupa de furnizarea energiei termice. „Acest guvern incapabil a taiat subventia la gigacalorie. Ca toate orasele din tara, am fost nevoiti sa marim pretul la energia termica. Din ianuarie am primit instiintarea, dar am tras cat am putut si ne-am judecat ca sa amanam marirea pretului. insa nu puteam astepta mai mult, pentru ca riscam sa avem probleme cu DNA-ul. O sa gasim solutii pentru ca populatia sa nu fie afectata iar, la iarna, facturile sa nu aiba valori mai mari ca anul trecut”, a declarat primarul municipiului. 
Cand s-a dezbatut al doilea punct pe ordinea de zi, care viza incetarea mandatului fostului viceprimar, au parasit sala alti doi consilieri: Ion Minca si Vasile Olan, ambii conservatori, fiind nemultumiti de decizia consilierilor de a-l propune in functia de vice pe Constantin Filimon. Reactia conservatorului a fost neasteptata, in conditiile in care Minca insusi a fost viceprimar o perioada de timp. Primarul spune ca nici liberalii nu si-au manifestat dorinta de a fi alaturi de el in fruntea orasului, dupa ce Sorin Andrei a demisionat din functia pe care o detinea, desi ar fi fost indreptatiti sa desemneze o persoana pentru acest post.

Jumatate dintre proiectele de hotarare au fost retrase
Din cauza absentei a cinci consilieri locali, aproximativ jumatate dintre proiectele de hotarare nu au putut fi aprobate pentru ca era nevoie de un cvorum calificat format din doua treimi din voturile alesilor. Printre acestea s-au numarat proiecte care vizau dreptul de administrare, concesiune, vanzare sau cumparare asupra unor terenuri, detinute de agenti economici sau locuitori din Mangalia. „Sunt proiecte de hotarare care trebuie aprobate imediat, pentru ca sunt decizii judecatoresti, insa din cauza consilierilor absenti nu putem pune in practica ce ne obliga instanta. Mai mult, sunt oameni care asteapta ca noi sa ne facem treaba, insa din cauza a cinci consilieri care prefera sa nu vina la serviciu, locuitorii municipiului sunt nevoiti sa astepte mult si bine”, a mai declarat Tusac.

Articole din editia din data de Iulie 2011

 • E o certitudine, Guvernul va trage prima transa si din noul acord cu FMI

  Administratie locala
 • A doua editie a Festivalului Mangalia se pregateste de deschidere

  Administratie locala
 • Tuzla, o comuna in plina dezvoltare si modernizare

  Administratie locala
 • Niculae Stan preocupat de dezvoltarea comunei Pecineaga

  Administratie locala
 • Noua sedinta de Consiliu Local cu scantei

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUNȚ COMUNA ALBEȘTI

  Administratie locala
 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771