Programul CJC "Consumam produse romanesti", implementat si la Navodari

Iulie 2011, Adrian Nicarel

Administratie locala

Programul CJC urmareste incurajarea si sprijinirea producatorilor de legume in spatii protejate – solarii, sa produca legume sanatoase si totodata sa reduca importurile de legume.
Primaria orasului Navodari va pune in aplicare in perioada imediat urmatoare programul Consiliului Judetean Constanta - „Consumam produse romanesti” – initiativa a presedintelui CJ, Nicusor Daniel Constantinescu ce se adreseaza tuturor cetatenilor din judet, care doresc sa consume produse romanesti. CJ Constanta incurajeaza si sprijina amenajarea de solarii in toate localitatile judetului, in curtile celor mai gospodari locuitori, acestia urmand sa dea un exemplu pozitiv comunitatilor satesti si vor duce la cresterea suprafetelor destinate producerii legumelor pentru consumul propriu, dar si pentru aprovizionarea pietelor oraselor. 
Principalul obiectiv al acestui proiect il constituie crearea de puncte de colectare in comune, organizarea pietei en gros, care cu timpul sa elimine intermediarii si va constribui la stabilirea unor preturi corecte, care sa multumeasca atat producatorul, dar si consumatorul. De asemenea, se urmareste incurajarea si sprijinirea producatorilor de legume in spatii protejate – solarii, sa produca legume sanatoase si totodata sa reduca importurile de legume.
Beneficiarii programului urmeaza a fi selectati de reprezentanti ai Consiliului Local din randul celor mai gospodari oameni din comunitate, care vor primi un solar pentru o suprafata maxima de 120 mp, dotat cu instalatie de irigare prin picurare, plase de umbrire pentru zilele in care temperaturile depasesc limitele normale si material termoprotector pentru protejarea culturilor pe perioadele reci ale anului. in aceste conditii, se pot obtine trei culturi succesive pe an. 
Toti locuitorii orasului Navodari interesati de acest program trebuie sa stie ca beneficiarii vor avea asigurate atat rasadurile, cat si substantele necesare tratamentelor din timpul vegetatiei, in limita bugetului alocat programului. La recoltare, 15% din produse vor merge catre Consiliul Judetean, in baza unui proces verbal si conform unei hotarari aprobata de consilierii judeteni si prin care se intentioneaza ajutorarea unor cazuri sociale din acest procent. Solariile vor ramane in proprietatea CJ Constanta, care solicita administratiei conduse de primarul Nicolae Matei listele de prioritati in vederea repartizarii solariilor. 
Programul a fost demarat la sfarsitul anului trecut, la initiativa presedintelui CJ Constanta, Nicusor Daniel Constantinescu si este deja implementat in mai multe localitati din judet, locuitorii declarandu-se foarte multumiti de modul in care se deruleaza proiectul.   

Articole din editia din data de Iulie 2011

 • Diagnostic dur al Bancii Mondiale: Ministerul Dezvoltarii dubleaza proiectele finantate de UE cu proiecte "mai putin riguroase si transparente" platite din bugetul de stat

  Administratie locala
 • Programul CJC "Consumam produse romanesti", implementat si la Navodari

  Administratie locala
 • Baza sportiva din Agigea inaugurata in toamna acestui an

  Administratie locala
 • Premii si aplauze la gala Festivalui de Balet

  Administratie locala
 • Repararea si modernizarea strazii Navodari din Lumina

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUNȚ COMUNA ALBEȘTI

  Administratie locala
 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771