Premii si aplauze la gala Festivalui de Balet

Iulie 2011, Iulia Flfan

Cultura

Concursul International de Balet „Festivalul tanarului dansator-Romania 2011”, aflat la a patra editie, dar gazduit pentru a doua oara de municipiului Mangalia s-a incheiat sambata (16 iulie 2011) cu un spectacol de gala deosebit, care a avut loc la la Casa de Cultura. 
Juriul a fost format din: Rodica MURGU - fosta mare stea a baletului mondial, Carmen CHILEA - sefa catedrei de coregrafie de pe langa Colegiul de Arte „Regina Maria” din Constanta, Mihail MaNDRUTIU -  fost prim balerin la Opera Brasov, profesor si coregraf si Elisabeth LUX-Director Compania de balet a T.N.O.B. Oleg Danovski. 
in urma unor dezbateri aprinse, membrii juriului au decis si premiile au revenit urmatorilor participanti:
Sectiunea 12-14 ani
fete: premiul I – Bianca Gologan si Carina Vasile (Constanta), premiul II – Viviana Olaru (Iasi) si Catalina Iliescu (Constanta), premiul III – Alexandra Ianusi (Constanta) si Larisa Lacatusu (Iasi).
baieti: premiul I – Ionut Dinica (Bucuresti), premiul II – Stefan Sacalianu (Iasi) si premiul III – Bogdan Aprofirei (Iasi).
Sectiunea 15-18 ani: premiul I – Ana Maria Zidaru (Bucuresti), premiul II – Roxana Cocis (Cluj), premiul III – Mirela Cojocariu (Iasi).
Sectiunea 19-22 ani: premiul I – Cristian Preda (premiul II nu s-a acordat), premiul III – Alina Rapa (Cluj).
S-au mai acordat 10 mentiuni si un premiu celui mai bun cuplu, format din Cristian Preda si Ana-Maria Zidaru. Premiul special al festivalului a revenit micutei Diana Ionescu de la Liceul de Arta „Regina Maria” din Constanta, care a fost primita in concurs desi avea doar 11 ani. Talentul ei a uimit juriul care i-a acordat cel mai important premiul al festivalului.
Primarul Mihai Claudiu Tusac a felicitat castigatorii: „Va multumim ca ati ales Mangalia ca scena debutului vostru si va felicit pentru premiile obtinute. Aceste premii inseamna munca si daruire si as dori ca toti copiii si tinerii participanti sa se simta invingatori, pentru efortul depus si talentul demonstrat pe aceasta scena. Mangalia a gazduit pentru al doilea an acest festival, suntem onorati si speram ca impreuna cu voi - public, tineri balerini si balerini-elevi, membrii ai juriului – sa reusim sa transformam acest eveniment deosebit intr-unul de amploare, poate mai important decat cel al vecinilor nostri bulgari!”
Evenimentul a fost organizat de Asociatia Culturala Daria’s Bucuresti, Agentia de Evenimente Manifest Event’s si Primaria Municipiului Mangalia.  Articole din editia din data de Iulie 2011

 • Diagnostic dur al Bancii Mondiale: Ministerul Dezvoltarii dubleaza proiectele finantate de UE cu proiecte "mai putin riguroase si transparente" platite din bugetul de stat

  Cultura
 • Programul CJC "Consumam produse romanesti", implementat si la Navodari

  Cultura
 • Baza sportiva din Agigea inaugurata in toamna acestui an

  Cultura
 • Premii si aplauze la gala Festivalui de Balet

  Cultura
 • Repararea si modernizarea strazii Navodari din Lumina

  Cultura
 • Articole din aceeasi categorie

 • Tradiția Festivalului de Lupte și Reconstituiri Istorice - DAPYX a continuat și în acest an cu mare succes - ”La Medgidia, eroii nu mor niciodată!”

  Cultura
 • Vernisajul Taberei de Pictură „Lucian Grigorescu”, veselie și culoare transpusă pe pânză

  Cultura
 • Cea de-a IX-a ediție a Festivalului „Tinere Speranțe” s-a încheiat cu succes la Medgidia

  Cultura
 • „Cartea de aur a eroilor din localitățile Siliștea și Țepeș Vodă”, lansată de Ziua Eroilor

  Cultura
 • Zilele comunei Vulturu, eveniment ajuns la a XVI a ediție

  Cultura
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771