Coalitia doreste infiintarea unui nou minister, pentru gestionarea fondurilor europene

Iunie 2011, Adrian Nicarel

Politic

Coalitia vrea inca un minister pentru gestionarea fondurilor europene! Puterea a decis luni, in sedinta, sa formeze inca o institutie care sa se ocupe de banii comunitari.
Potrivit ministrului Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, s-a discutat posibilitatea infiintarii noului minister, dar nu s-a atabilit daca nou institutie va gestiona exculsiv fondurile venite de la Bruxells.
Iar, surse guvernamentale au explicat, ca UE doreste sa aiba un interlocutor concret, cu care sa poata vorbi despre cum si cine absoarbe fondurile europene. infiintarea ministerul a fost ceruta de UE din cauza ratei reduse de absortie a fondurilor europene, mai sustin sursele guvernamentale.
Potrivit liderului grupului deputatilor minoritari, Varujan Pamcuccian, propunerea a fost pusa pe masa Coalitiei chiar de catre premierul Emil Boc si toate formatiunile politice si-au dat acordul de principiu.
”Sunt tari care au institutii asemanatoare si ele au absorbtie foarte mare de fonduri. Este clar ca exista o nemultumire a oamenilor din Romania legat de acest domeniu si cert este ca lucrurile merg prost. Ar fi bine sa imitam tarile care au astfel de institutii. Si, acest lucru ar trebui sa fie repede pus in practica pentru ca banii trec pe langa noi”, a declarat Pambuccian.

”Ne trebuie o persoana o care sa fie respectata in zona UE”
Potrivit lui Pambuccian, ideal ar fi sa fie un minister si nu o agentie.
”Asta ar insemna sa se gaseasca un ministru foarte repede, pentru ca sesiunea parlamentara se termina saptamana aceasta si noul minister trebuie aprobat de Parlament. Ne trebuie o persoana o care sa fie respectata in zona UE si sa aiba autoritate in Romania. Dar, e greu sa gasim o astfel de persoana”, a explicat liderul.
Acesta a mai adaugat ca nu a fost pus niciun nume pe hartie.
Ministerul Integrarii Europene a functionat pana in anul 2007 si gestiona toti bani veniti de la Uniunea Europeana.Articole din editia din data de Iunie 2011

 • Cum a irosit statul imprumuturile pentru proiecte de investitii

  Politic
 • Coalitia doreste infiintarea unui nou minister, pentru gestionarea fondurilor europene

  Politic
 • Proiect de promovare turistica a municipiului Mangalia

  Politic
 • Zona de promenada pe plaja din Navodari

  Politic
 • Investitii noi in sudul litoralului romanesc

  Politic
 • Articole din aceeasi categorie

 • Viceprimarul din Castelu, Antoneta Prodan, consideră revocarea sa din funcție un exces de putere

  Politic
 • Scrisoarea deschisă a primarului Valentin Vrabie către locuitorii municipiului

  Politic
 • Dragnea da asigurari ca Legea care interzice fumatul in spatiile inchise NU va fi modificata: Poate odata ne trezim si aceasta lege ne ajuta sa ne lasam de acest viciu

  Politic
 • Alegeri partiale in comuna Nicolae Balcescu

  Politic
 • Alegeri parlamentare: S-a tras la sorti ordinea de pe buletinele de vot

  Politic
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771