Dezvoltarea invatamantului la Cuza Voda

5 Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala

Pana in toamna se va construi un corp nou de scoala si o gradinita. Pentru cele doua investitii, Guvernul a alocat, suma de 1.630.000 lei
50 de familii de romi din comuna, care vor fi racordati la energia electrica, printr-un proict guvernamental

Proiectele de extindere a scolii si construire a unei gradinite in localitatea Cuza Voda au devenit certitudine, luna acesata urmand sa aiba loc licitatia pentru constructia acestora. Potrivit celor sustinute de Eugen Dumitru, primarul localitatii, Guvernul Romaniei a alocat pentru realizarea celor doua investitii suma de 1.630.000 lei, prin Hotararea de Guvern nr. 300, din 28 martie 2007. Actul normativ prevede repartizarea unor sume din transferuri din bugetul de stat catre bugetele locale, prevazute in bugetul Ministerului Educatiei si Cercetarii pentru finantarea in anul in curs a unor cheltuieli de capital ale unitatilor de invatamant preuniversitar de stat. Mai exact, prin hotararea respectiva, comuna Cuza Voda a primit 1.180.000 lei, pentru extinderea scolii din localitate prin construirea unei noi locatii si alti 450.000 lei pentru construirea unei gradinite. Extinderea scolii generale din Cuza Voda consta in constructia a 6 clase de curs din care unul va fi laborator si grupuri sanitare, in conditiile in care spatiul destinat desfasurarii cursurilor era extrem de redus. Unitatea de invatamant functiona la capacitate maxima de multa vreme. Cei 477 de copii inscrisi invatau in doua schimburi. Chiar si asa, numarul normal al elevilor din clasa era cu mult depasit. Proiectul aprobat prevede extinderea unitatii scolare cu alte cinci sali de clasa si trei laboratoare. Eugen Dumitru sustine ca urmatorul pas il constituie organizarea unei licitatii pentru atribuirea lucrarilor de constructie. Mai mult, lucrarile ar trebui urgentate pentru ca, pana la inceputul urmatorului an scolar, acestea trebuie finalizate. In ceea ce priveste constructia gradinitei, situatia este oarecum asemanatoare cu cea a scolii generale, cel putin ca prioritate. Gradinita functioneaza in prezent in cateva sali ale cladirii Caminului Cultural din comuna, amenajate in acest scop. Din cei peste 200 de copii cu varsta prescolara, doar jumatate sunt inscrisi pe listele educatorilor, tocmai din cauza spatiului restrans in care unitatea isi desfasoara activitatea. Gradinita are ca termen de finalizare sfarsitul acestui an. In contextul actual, se impune si in acest caz urgentarea lucrarilor, cu atat mai mult cu cat constructia va porni de la zero.
Tot in acesata perioada s-au demarat si lucrarile de consolidare si reabilitare a sediului primariei. Cu acesta ocazie s-au schimbat geamurile, usile interioare, se va monta parchet in fiecare birou, pe hol se va pune gresie, iar la exterior se lecreaza la refacerea tencuielii, s-a izolat termic si se v-a vopsi.
De asemenea se lucreaza la un proiect de reaintegrare sociala a 50 de familii de romi din comuna, care vor fi racordati la energia electrica. Acest proiect este sustinut de Guvernul Romaniei si Agentia Nationala pentru Romi (ANR), care vor suporta costurile pentru racordarea acestor 50 de familii la reteaua de energie electrica.

Album foto

 • Articole din editia din data de 5 Mai 2007

 • Dezvoltarea invatamantului la Cuza Voda

  Administratie locala
 • Estimari si pregatiri pentru fondurile agricole

  Administratie locala
 • Cecat la munca, mai bine... la furat

  Administratie locala
 • Noi proiecte de hotarare acrobate in sedinta ordinara de la Cernavoda

  Administratie locala
 • PRIMARIA AJUTA PE CEI 60 DE SINISTRATI DIN CERNAVODA

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședința ordinară a lunii octombrie, desfășurată în municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Amenajare stadion și bază sportivă în Tuzla

  Administratie locala
 • Strada Școlii și strada Bisericii din localitatea Răzoarele vor fi asfalate

  Administratie locala
 • Toamnă bogată în lucrări la Cobadin

  Administratie locala
 • Construire pasarelă pietonală în Peștera

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771