CJC incurajeaza alimentatia sanatoasa

Iunie 2011, Adrian Nicarel

Administratie locala

CURSURI iN LIVADĂ. Consiliul Judetean Constanta (CJC) deruleaza un nou proiect destinat copiilor din mediul rural. in baza Hotararii de Guvern nr. 905/2010 privind aplicarea masuri adiacente la Programul de incurajare a consumului de fructe in scoli in anul scolar 2010 - 2011, CJC desfasoara activitati care au rolul de a-i determina pe elevi sa manance mai multe fructe.
„CJC organizeaza vizite zilnice cu elevi din judet, aflati in clasele I-VIII, la Statiunea de Cercetare Constanta cu sediul in Valu lui Traian. Elevilor le sunt prezentate activitatile dintr-o statiune de cercetare. in cadrul programului, elevii au ocazia de a vedea exact de unde vin fructele pe care le gasesc la piata, participa la concursuri atat cu proba practica cat si teoretica, iar la final sunt rasplatiti cu premii constand in carti de pomicultura si unelte de gradinarit”, a declarat inspectorul din cadrul Directiei de Control din cadrul CJC, Cristian Hagea.
PESTE 1.000 DE ELEVI DIN JUDET VOR VEDEA EXACT DE UNDE VIN FRUCTELE PREFERATE.
El a mai spus ca programul autoritatilor judetene a inceput de saptamana trecuta si se deruleaza pana pe 15 iunie, asa cum prevede HG 905/2010, iar premiile sunt oferite din partea CJC. „Presedintele CJC, Nicusor Constantinescu, a ales sa fie implementate toate cele trei masuri ale hotararii de guvern. Vom incerca sa luam copii care nu sunt atat de familiarizati cu lucrarile de gradinarit si pomicultura. Vor fi copii din municipii, orase si comunele mari. in total, aprox. 1.000 de copii vor participa la acest program. incercam sa acoperim cat mai multe localitati din judet”, a mai declarat Cristian Hagea.
COPII ENTUZIASMATI. Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultura Valu lui Traian a fost vizitata, ieri, de 50 de elevi de la Scoala generala din Mihail Kigalniceanu care si-au insusit cunostinte despre pomicultura. „Actiunea este foarte interesanta. Am invatat cum sa protejam natura, cum sa ingrijim pomii, cum sa ne protejam de unele boli si ca este important sa consumam fructe proaspete”, a declarat Bianca Ghitulescu, eleva in clasa a VI-a la Scoala generala din Mihail Kogalniceanu. 
Alaturi de elevi a fost si directorul statiunii pomicole. „Statiunea de cercetare are ca scop raspandirea pomiculturii, sub diferite forme. in primul rand, sunt reprezentative pentru regiune piersicul, nectarinul si caisul. Prin cursurile organizate in cadrul statiunii, incercam sa-i facem pe tineri si, pe oamenii, in general, ca consume multe fructe, in primul rand pe cele autohtone. incercam sa convingem copiii sa consume fructe in stare proaspata din propriile gospodarii sau de la piata, de la producatorii autohtoni”, a declarat directorul statiunii, Cristian Paltineanu.

Articole din editia din data de Iunie 2011

 • CJC incurajeaza alimentatia sanatoasa

  Administratie locala
 • Fotbal Campionatul Judetean

  Administratie locala
 • Fotbal Liga a IV a

  Administratie locala
 • USL depune motiune de cenzura daca Guvernul isi asuma raspunderea pe Statutul minoritatilor

  Administratie locala
 • Principele Radu al Romaniei oaspete la Medgidia

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUNȚ COMUNA ALBEȘTI

  Administratie locala
 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771