De 1 iunie, 600 de dorinte au fost inaltate catre cer la Eforie Nord

Iunie 2011, Iulia Flfan

Social

Un numar de sase sute de scolari si prescolari din Eforie Nord si Eforie Sud, precum si din centrele de plasament constantene au participat pe data de 1 Iunie la un eveniment organizat in cinstea lor.
Acest eveniment s-a desfasurat in cadrul  Clubului Dunarea din Eforie Nord, in parteneriat cu administratia locala din Eforie, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta dar si cu sprijinul Asociatiei United Hands. “Scopul manifestarii a fost de socializare intre copiii din centrele de plasament si elevii unitatilor de invatamant din cele doua localitati”, a declarat reprezentantul Clubului Dunarea, Raluca Zaharia. S-a dorit totodata dezvoltarea aptitudinilor creative ale copiilor, dezvoltarea parteneriatelor interscolare, distractia si voia buna alaturi de animatori. Cei mici s-au putut bucura de spectacolele date in cinstea lor si de momente artistice sustinute de copii din centrele de plasament. 
in cadrul manifestarii copiii s-au bucurat de diferite activitati cum ar fi: desene pe asfalt, jocuri cu opt trupe de animatori, spectacole cu muzica sustinute de trupa de copii Andra si Razvan, trupa este binecunoscuta de cei mici datorita melodiei ”Nu mi-e frica de bau bau”, dar si de cadouri surpriza. Organizatorii le-au oferit celor mici baloane cu heliu pe care acestia si-au scris cele mai ravnite dorinte iar in speranta ca acestea se vor indeplini, copiii le-au inaltat catre cer. 

Cadrele didactice au boicotat Ziua Copilului
Sarbatorirea Zilei Internationale a Copilului ar fi trebuit sa fie un moment de bucurie pentru toti copiii, scolari si prescolari, prin care sa traiasca la intensitate toate evenimentele pregatite special pentru ei. Tocmai cu ocazia Zilei Copilului, conducerile institutiilor de invatamant din Eforie s-au gandit sa boicoteze aceste manifestari, cadrele didactice nepermitand participarea copiiilor la actiunea organizata la Complexul Hotelier Dunarea. Din acest motiv, edilul Ovidiu Brailoiu a formulat o nota de protest adresata Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, in atentia Domnului Ministru Daniel Funeriu dar si spre stiinta Inspectoratul Scolar Judetean Costanta. Va prezentam o parte a acestei note de protest: 
“Prin prezenta nota, imi exprim, Domnule Ministru, consternarea cu privire la politizarea de catre conducerile unitatilor de invatamant de pe raza orasului Eforie a actului didactic. Aflu cu stupoare de la conducerile numite politic ale unor scoli si gradinite din orasul Eforie ca evenimentul va fi boicotat prin absenta tuturor copiilor din aceste institutii de invatamant, adica exact a celor pentru care a fost organizat evenimentul”. Motivatia conducerii unitatii de invatamant „Carmen Sylva” a fost aceea ca, in intervalul orar in care se desfasoara activitatea, copiii au program de somn. Album foto

 • Articole din editia din data de Iunie 2011

 • CJC incurajeaza alimentatia sanatoasa

  Social
 • Fotbal Campionatul Judetean

  Social
 • Fotbal Liga a IV a

  Social
 • USL depune motiune de cenzura daca Guvernul isi asuma raspunderea pe Statutul minoritatilor

  Social
 • Principele Radu al Romaniei oaspete la Medgidia

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

  Social
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu în vizită la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani botezați la Cumpăna

  Social
 • Vacanță de vis pentru copiii din Grădina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771