Taxa de bariera din statiunea Mamaia a fost suspendata

Mai 2011, Adrian Nicarel

Administratie locala

Turistii care vor veni in Mamaia in acest sezon estival si anul viitor nu vor mai achita taxa de acces in statiune dupa consilierii locali au decis luni, intr-o sedinta extraordinara, suspendarea acesteia, pe motiv ca primaria nu mai are suficienti angajati pentru a se ocupa de bariere.
Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, a afirmat, dupa sedinta Consiliului Local, ca masura a fost luata deoarece Primaria nu mai are suficienti angajati pentru a se ocupa de barierele din Mamaia si pentru ca daca ar fi fost angajata o firma sa colecteze taxa de acces in statiune atunci aceasta ar fi luat trei sferturi din suma incasata. "Avand in vedere ca nu mai putem colecta aceasta taxa cu angajatii Primariei pentru ca am fost obligati sa-i dam afara, asa cum bine stiti, din cauza restructurarilor promovate de domnul Boc, nu puteam sa colectam aceasta taxa decat cu o firma din exterior. Ori avand in vedere ca nu am mai majorat aceasta taxa de patru ani si nici nu aveam de gand sa o majoram, costurile colectarii acestei taxe erau aproximativ trei sferturi din valoarea ei, ca atare nu se mai justifica. Astfel, fie cresteam pretul, fie o scoteam de tot si am apreciat ca in conditiile in care oricum Boc ia pielea de pe toti, in conditiile in care oricum turismul merge prost, e mai bine sa o scoatem pana cand si-o mai reveni tarisoara asta", a explicat Radu Mazare. 
El a precizat banii colectati de Primarie din taxa de bariera erau folositi pentru organizarea de evenimente in statiunea Mamaia. "Banii pe care ii luam din taxe ii foloseam in tot ceea ce face Primaria in statiunea Mamaia, in special in evenimente, cursele de Formula 1 de barci, spectacolele pe care le dadeam gratuit pentru turisti, aducerea lui Schumacher cu Formula 1, spectacolele de curse de avioane. Aceste spectacole nu le vor mai avea, vor avea spectacole cu Boc si cu madam Udrea", a spus primarul Constantei. 
El a mai afirmat ca taxa a fost suspendata atat pentru 2011, cat si pentru anul 2012 si ar putea fi reintrodusa atunci cand reprezentantii municipalitatii vor fi lasati sa faca turism in Mamaia asa cum cred de cuviinta. "Pana cand vom fi lasati in pace sa facem turism in statiunea Mamaia asa cum credem noi de cuviinta, pana cand vom fi lasati in pace sa construim marine, pana cand vom fi lasati in pace sa contruim blocuri inalte, pana cand vom fi lasati in pace sa facem cluburi si divertisment, pana cand vor putea veni turisti din Rusia fara sa astepte o luna de zile viza pentru Romania", a mai precizat Mazare.
Taxa de acces in statiunea Mamaia a fost introdusa in 2003 si a functionat pana in 2005.
Prefectura Constanta a atacat in contencios-administrativ taxa respectiva, iar instanta a anulat-o in 2006, an in care turistii au putut intra in statiune fara sa plateasca. Apoi, primarul Radu Mazare a facut recurs la decizia instantei, in 2007 a castigat procesul si a reintrodus taxa de acces in Mamaia in 2008, aceasta functionand pana in 2010, inclusiv.  Valoarea taxei nu mai fusese modificata in ultimii patru ani. Astfel, fiecare intrare in statiune costa trei lei, un abonament pentru 24 de ore - 4 lei, unul pentru sapte zile - 25 de lei, iar pentru intreg sezonul estival abonamentul ajungea la 250 de lei.

Articole din editia din data de Mai 2011

 • Taxa de bariera din statiunea Mamaia a fost suspendata

  Administratie locala
 • Fotbal Campionatul Judetean

  Administratie locala
 • Fotbal Liga a IV a

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Matei a oferit dulciuri copiilor de la Cresa nr. 20 din Navodari

  Administratie locala
 • Manifestari in Piata Eroilor din Cobadin

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771