Festivalul regional de teatru, "Spiritul lui Caragiale" a ajuns la a VII a editie

Mai 2011, Adrian Nicarel

Cultura

Sambata 28 mai 2011, cadrele didactice ale Catedrei de Limba Romana din Scoala cu clasele I-VIII „George Enescu” Navodari au organizat cea de-a VII-a editie a Festivalului regional de teatru, „Spiritul lui Caragiale” care a avut loc in sala de spectacole a Centrului Cultural Navodari. 
Festivalul a fost rezultatul colaborarii dintre Inspectoratul Scolar Judetean Constanta, Centrul Cultural Navodari, Casa Corpului Didactic Constanta, Primaria si Consiliul local al orasului Navodari si Teatrul de Stat Constanta. La aceasta manifestare, proiectata ca un concurs regional de arta dramatica au participat paisprezece trupe de teatru din scolile si liceele constantene care au pus in scena piese din opera mereu actualului Caragiale.
Concursul s-a desfasurat sub doua sectiuni: gimnaziu si liceu. intreaga activitate a avut ca scop valorificarea si dezvoltarea competentelor artistice ale elevilor si cultivarea sensibilitatii pentru frumos. La aceasta activitate au participat reprezentanti ai administratiei publice locale, parinti, elevi si cadre didactice. 
in cadrul acestei actiuni, Primaria orasului Navodari prin primar Matei Nicolae si Consiliul local au acordat premii participantilor si au sponsorizat intreaga manifestare.
Trofeul Festivalului „Spiritul lui Caragiale” a fost obtinut de Trupa „Paradox Company”, de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox, Constanta, regia: Mariana Purcarea, pentru interpretarea piesei „O noapte furtunoasa”.
La Sectiunea gimnaziu, premiul I a fost acordat Scoalii cu clasele I-VIII, Costinesti, pentru piesa „Five o’clock” - profesor indrumator: Andra Cirsmaru. Scoala „George Enescu”,  Navodari, a obtinut premiul II pentru piesa „Vizita...” -  profesor indrumator: Alina Margarit. Premiul III, a fost castigat de Scoala cu clasele I-VIII „Gala Galaction”, Mangalia, tot pentru piesa „Five o’clock” - profesor indrumator: Elena Petcu. in cadrul sectiunii a fost acordat si un premiu special, elevei Tudorache Octavia – Scoala nr. 29 „Mihai Viteazul”, Constanta, profesor indrumator: Ianula Galan pentru interpretarea rolului ZITA din piesa „O noapte furtunoasa”. 
La Sectiunea liceu, premiul I a fost acordat pentru piesa „Un Mitica d'al lui Caragiale” (Mitica, Petitiune, La posta, Caldura mare, Amici) interpretata de elevii Grupului Scolar „Lazar Edeleanu”, Navodari - profesori indrumatori: Vasilica-Silvia Leuca, Mihaela-Luiza Udrea.
„O scrisoare pierduta”, fragmente interpretata de liceenii Grupului scolar Industrial de Electrotehnica si Telecomunicatii, Constanta, profesor indrumator: Liliana Birladeanu a obtinut premiul II.
Putem spune ca piesa „Five o’clock” a fost preferata de juriu. Asta pentru ca si in cadrul acestei sectiuni a obtinut premiul III, astfel elevii Liceului Teoretic ,,Lucian Blaga”, Constanta - profesori indrumatori: Ramona Ciotic si Cornelia Radulescu, au urcat pe podium pentru interpretarea piesei.
Premiul special din cadrul acestei sectiuni a fost acordat pentru regia piesei „O noapte furtunoasa”, elevilor Laptiv Abdul si Radu Sima – Seminarul Teologic Liceal Ortodox, Constanta, regia: Mariana Purcarea.


Album foto

 • Articole din editia din data de Mai 2011

 • Taxa de bariera din statiunea Mamaia a fost suspendata

  Cultura
 • Fotbal Campionatul Judetean

  Cultura
 • Fotbal Liga a IV a

  Cultura
 • Primarul Nicolae Matei a oferit dulciuri copiilor de la Cresa nr. 20 din Navodari

  Cultura
 • Manifestari in Piata Eroilor din Cobadin

  Cultura
 • Articole din aceeasi categorie

 • Tradiția Festivalului de Lupte și Reconstituiri Istorice - DAPYX a continuat și în acest an cu mare succes - ”La Medgidia, eroii nu mor niciodată!”

  Cultura
 • Vernisajul Taberei de Pictură „Lucian Grigorescu”, veselie și culoare transpusă pe pânză

  Cultura
 • Cea de-a IX-a ediție a Festivalului „Tinere Speranțe” s-a încheiat cu succes la Medgidia

  Cultura
 • „Cartea de aur a eroilor din localitățile Siliștea și Țepeș Vodă”, lansată de Ziua Eroilor

  Cultura
 • Zilele comunei Vulturu, eveniment ajuns la a XVI a ediție

  Cultura
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771