Mironescu, demis din functia de secretar general al MAI si adus la DNA pentru audieri

Mai 2011, Adrian Nicarel

Administratie locala

Ministrul de Interne, Traian Igas, a anuntat luni la pranz ca l-a demis din functia de secretar general al MAI pe Laurentiu Mironescu, in urma implicarii acestuia in fraudele din Portul Constanta. Ministrul Traian Igas a anuntat demiterea lui Laurentiu Mironescu dupa ce a fost la sediul Guvernului, pentru a discuta cu premierul Emil Boc.
Potrivit unui comunicat de presa al MAI, ministrul Administratiei si Internelor i-a inaintat luni primului ministru Emil Boc "propunerea de incetare a exercitarii cu caracter temporar a functiei de secretar general al MAI de catre Laurentiu Mironescu". Propunerea a fost acceptata de premier, precizeaza sursa citata.
Laurentiu Mironescu a fost luat de anchetatori luni, in jurul orei 13.15, de la locuinta sa din Eforie Sud, urmand sa fie adus in Capitala pentru a fi audiat de procurorii DNA, anchetatorii ridicand din casa acestuia mai multe documente si un computer.
Locuinta lui Laurentiu Mironescu a fost perchezitionata, luni, de anchetatori incepand cu ora 6.00, in prezenta acestuia. Perchezitiile s-au incheiat in jurul orei 13.15, cand anchetatorii au parasit locuinta lui Mironescu impreuna cu acesta. De asemenea, din vila pe care Mironescu o are la Eforie Sud au fost ridicate mai multe documente si un calculator.
Laurentiu Mironescu (43 de ani) are o cariera indelungata in transporturi navale, el fiind ofiter maritim, apoi comandant de cursa lunga si, ulterior, inspector de specialitate.
Traian Igas a spus, luni dimineata, ca nu a stiut despre ancheta Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in cazul in care este implicat si Laurentiu Mironescu si ca nu se poate pronunta, insa, din cate a sesizat, este vorba despre perioada anterioara numirii lui in functia de la MAI.
Ministrul Internelor a precizat ca asteapta sa vada cum se finalizeaza cercetarile in acest caz, urmand, dupa ce va fi analizat cazul, sa fie luata o decizie. intrebat cum comenteaza din punct de vedere al partidului aceasta situatie, ministrul Traian Igas a raspuns: "Discutam". Ulterior, Igas a fost chemat la sediul Guvernului, unde a discutat aproximativ o ora cu premierul Emil Boc.

Banias si Mironescu, suspectati intr-un caz privind evaziune fiscala cu produse petroliere
Senatorul Mircea Banias si Laurentiu Mironescu sunt suspectati intr-un caz de evaziune fiscala cu produse petroliere aduse in Portul Constanta, cercetarea fiind inceputa de Parchetul Capitalei si declinata DNA din cauza prejudiciului, care in doua luni a atins un milion de euro, potrivit unor surse judiciare. 
Dosarul privind transporturile ilegale de marfuri de contrabanda venite din China, in care luni au fost facute perchezitii, ar fi pornit de la o ancheta preluata in lucru, initiat, de catre Parchetul Tribunalului Bucuresti, au declarat, luni, surse judiciare. Conform surselor citate, in acest dosar ar fi fost arestate preventiv trei persoane, intre care un "boschetar", fiind investigate fapte de evaziune fiscala cu produse petroliere.
Sursele citate au precizat ca zeci de vase cu titei au fost aduse in Portul Constanta, unde nu au fost verificate corespunzator ca urmare a presupuselor interventii facute de senatorul PDL de Constanta Mircea Banias si secretarul general al MAI, Lurentiu Mironescu, precum si de alti lucratori vamali.
in ce priveste modul de operare, sursele judiciare au aratat ca persoane interesate, prin intermediul unor firme fantoma, aduceau produse petroliere categoria "motorina" care fie nu erau vamuite, fie erau vamuite la o alta categorie, ce nu presupunea accizarea, iar ulterior acestea erau vandute pe piata neagra.
Potrivit surselor citate, la momentul la care cauza se afla in lucru la Parchetul Capitalei, in dosar s-a reusit arestarea preventiva a trei persoane, respectiv a "boschetarului" si a altor doua persoane din spatele acestuia, o alta fiind lasata in libertate de catre instanta.
Fostul secretar general al MAI Laurentiu Mironescu, fost deputat PDL in perioada 2004-2008, cu o cariera indelungata in transporturi navale, are cinci terenuri, la Constanta, Eforie, Ovidiu si in judetul Prahova, precum si un apartament in Bucuresti si patru case in Constanta si Prahova.
Din septembrie 1999 si pana in martie 2001, Mironescu a fost director executiv si presedinte al Consiliului de Administratie la Administratia Porturilor Maritime Constanta.
in 2003, Mironescu a devenit membru al Partidului Democrat in organizatia municipala Constanta. in 2004, el a fost ales consilier local la Constanta, din partea PD, iar la alegerile generale din 2004 a devenit deputat PD, post detinut pana in 2008. in 2005 a fost ales presedinte al organizatiei municipale Constanta a PD, iar in 2007 a devenit liderul filialei PDL, pe care a condus-o pana in 2008. in perioada ianuarie 2009 - ianuarie 2010 a fost director coordonator de programe la Centrul de Perfectionare al Marinei Civile al Ministerului Transporturilor (CERONAV). in 15 mai 2010, el a fost ales presedinte al Ligii Navale Romane.
in 5 ianuarie 2011, Laurentiu Mironescu, care in prezent este simplu membru al PDL, a fost numit secretar general al Ministerului Administratiei si Internelor. El a absolvit Institutul de Marina "Mircea cel Batran" la Constanta, avand un masterat in management maritim si portuar la Universitatea Antwerp din Belgia.

Articole din editia din data de Mai 2011

 • Mironescu, demis din functia de secretar general al MAI si adus la DNA pentru audieri

  Administratie locala
 • Fotbal Campionatul Judetean

  Administratie locala
 • Fotbal Liga a IV a

  Administratie locala
 • Lucrari importante desfasurate in orasul Murfatlar

  Administratie locala
 • Copiii merituosi, premiati in week-end la Medgidia

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771