Dezvoltarea si modernizarea orasului Harsova

Mai 2011, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Pe data de 12 iulie are loc la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) licitatia privind asfaltarea a 25,5 km in orasul Harsova, acestia reprezentand majoritatea drumurilor.
Lucrarile de infrastructura a celor 25,5 km de drumuri fac parte din Programul  de modernizare si reabilitare a 10.000 km de drumuri de interes local si judetean, proiect al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT). ”Dorim astfel, cu sprijinul primit din partea Consiliului Judetean Constanta prin Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri Constanta (RAJDP), sa  asfaltam toate strazile din oras cu covor asfaltic, aceasta fiind o ocazie unica pentru repararea infrastructurii rutiere”, a declarat pentru Graiul Dobrogei, edilul Tudor Nadrag. 

Lucrari edilitare
in prezent, cu echipa de constructii pe care administratia locala Harsova a intarit-o prin infiintarea firmei SC Carsium Edil SRL la care primaria este actionar unic, se executa o lucrare importanta. Aceasta se refera la acoperisul spitalului din Harsova, care acum o luna a fost spulberat  dupa o rafala de vant puternic. Asadar, cu bani de la bugetul local, primaria trebuie sa suporte aceasta lucrare executata de mantuiala de administratia precedenta. ”Cu aceeasi echipa, se executa tot in aceasta perioada, lucrarile privind utilitatile de la blocul ANL, de construire a aleilor si a parcarilor, ce insumeaza 66 de apartamente. Unitatile locative urmand a fi repartizate in termen de o luna de zile”, ne-a informat edilul Tudor Nadrag. 
O alta lucrare importanta care s-a realizat prin resurse proprii dar si cu ajutorul Directiei Publice de Confort Urban si cel al SC Carsium Edil SRL, este constructia unui dig de protectie de cca. 900 m lungime. Prin aceasta realizare, aproximativ 24 de locuinte nu vor mai fi expuse pericolului inundatiilor. 
Tot in aceasta perioada, se lucreaza la reabilitarea bisericii Sf. ”Constantin si Elena” din oras. Astfel ca, au loc reparatii la fatada lacasului de cult, la trotuare iar pentru reparatia invelitorii, administratia locala se afla in discutii cu o firma ce va amplasa eoliene in zona Harsova.

Repartizare locuinte sociale
Edilul orasului Tudor Nadrag, ne-a informat ca totalul de 112 de locuinte ANL cat si sociale, urmeaza a fi date spre folosinta in maxim o luna de zile celor ce-si doresc sa inchirieze unul din aceste apartamente. “Locuintele vor fi destinate inchirierii dar pot fi cumparate de cei doritori de a deveni proprietari, dupa o perioada de un an de zile, acest lucru nefiind neaparat obligatoriu”, a declarat pentru Graiul Dobrogei primarul Tudor Nadrag.  

Hramul bisericii Sf. ”Constantin si Elena”
Pe data de 21 mai, cu sprijinul major al primariei Harsova, a avut loc hramul bisericii Sf. ”Constantin si Elena”, la care au participat aproximativ 400 de enoriasi din oras dar si din localitatile invecinate. La finalul slujbei oficiate de un sobor de preoti, a fost organizata o agapa pentru toti cei prezenti la hram, masa fiind organizata tot de primaria Harsova.

Articole din editia din data de Mai 2011

 • Mironescu, demis din functia de secretar general al MAI si adus la DNA pentru audieri

  Administratie locala
 • Fotbal Campionatul Judetean

  Administratie locala
 • Fotbal Liga a IV a

  Administratie locala
 • Lucrari importante desfasurate in orasul Murfatlar

  Administratie locala
 • Copiii merituosi, premiati in week-end la Medgidia

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Campania ÔÇ×Comune CurateÔÇŁ ajunge ├«n comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771