Comuna Mircea Voda a imbracat straie de sarbatoare

Mai 2011, Iulia Flfan

Cultura

Pe 21 mai, la baza sportiva din Mircea Voda s-a sarbatorit Ziua Comunei, administratia locala pregatind pentru acest eveniment o serie de manifestatii pentru locuitorii comunei. 
Cea de-a saptea editie a zilelor comunei a fost  una plina de bucurie, de muzica buna si dans. in cadrul evenimentului au fost premiati juniorii clubului Taekwondo, cu cele mai bune rezultate la concursurile nationale si internationale: Doua premii locul I (Gheorghita Cristiana si Stere Alexandra), trei premii locul II   (Scutaru Emilia, Nicoara Alexandra si Cretu Maria) si doua premii pentru locul III (Cimpan Marian si Ivan Ana). S-au mai acordat premii pentru „Cel mai varstnic veteran de razboi” (Ciobanuc Anton – Mircea Voda), “Cea mai varstnica vaduva de veteran de razboi” (Croitoru Valeria – Satu Nou), “Cea mai longeviva casnicie” (Dumitru si Reveica Bratu – Mircea Voda, Gheorghe si Paraschiva Costache – Mircea Voda, Niculai si Aristita Varasteanu – Satu Nou, Gheorghe si Gherghina Tudose – Satu Nou, Vasile si Ariclia Diaconescu – Mircea Voda Gara), o diploma “Pentru merite deosebite” antrenorului echipei de taekwondo (Palanga Daniel) si diplome de participare pentru artisti si ansambluri folclorice.
De asemenea s-au mai premiat si elevii cu rezultate deosebite in anul scolar 2010 – 2011 dar si elevi cu rezultate foarte bune la olimpiade in 2010 – 2011. 
Administratia locala a pregatit o serie de spectacole la care au participat ansamblul folcloric ”Doina Dobrogei” din Medgidia cat si o serie de artisti renumiti printre care Carmen Serban, Daniela Gyorfi, Liviu Guta, trupa ”Nemuritorii”, Liliana Mitrana si trupa de dansuri populare din comuna Mircea Voda. Potrivit declaratiilor primarului Dumitru Dedu, cheltuielile au fost suportate o parte din bugetul Consiliului Local iar o parte din sponsorizari. Putem aminti astfel cateva dintre firmele ce au sustinut aceasta sarbatoare: Cernavoda Power, S.C Strabac S.R.L, S.C Electra Invest, S.C General Beton, S.C EVN cat si sponsori din comuna. Ziua comunei a fost o reusita totala, la eveniment participand peste 4000 de oameni.

Competitii sportive la scoala din Satu Nou
Pe data de 20 mai, au fost organizate in cadrul Scolii cu cls. I-VIII din Satu Nou, doua competitii, una de fotbal si una de cross (fete si baieti). La concursul de fotbal au participat scolile din Tortoman, Saligny, Mircea Voda si Satu Nou. Pe primul loc la concursul de fotbal s-a clasat echipa scolii Satu Nou, premiul constand intr-o diploma si o suma de bani. Pe locul 2 s-a clasat echipa scolii din Tortomanu iar pe locul 3, echipa din Mircea Voda. Totodata, a fost premiat si ”Cel mai bun jucator de fotbal“, acesta fiind Stoica Vasile din Mircea Voda. La concursul de cross fete, pe locul 1 s-a clasat Chirica Madalina din Satu Nou iar la cross baieti, castigator al locul 1 a fost Radu Madalin din Satu Nou. Acestia au fost premiati cu o diploma si o suma de bani, premiile fiind acordate in cadru ”Zilei Comunei” Mircea Voda.

Hramul bisericii Sfintii imparati ”Constantin si Elena”
Pe data de 21 mai a avut loc hramul bisericii ortodoxe Sfintii imparati ”Constantin si Elena” din Mircea Voda. Lacasul de cult  sarbatoreste 100 de ani, piatra de temelie fiind pusa in anul 1911. Slujba religioasa a inceput la ora 8.00, fiind oficiata de preotul Romaniuc Constantin alaturi de preotii care au slujit in aceasta parohie si de cei din parohiile invecinate. Cu aceasta ocazie, 300 de enoriasi au participat la slujba hramului bisericii cat si la agapa organizata de biserica impreuna cu localnicii, masa fiind servita in incinta Caminului Cultural din comuna. 
De asemenea, administratia locala impreuna cu preotul Romaniuc Constantin, bibliotecara Luigia Cazan, prof. Maria Popescu si educatoarea Telehoi Cecilia au organizat la biserica o expozitie de obiecte vechi. in cadrul prezentarii au fost expuse obiecte folosite in gospodarii, icoane, fotografii vechi de familie, obiecte de bucatarie si artizanale (prosoape, farfurii, ulcioare). Acestea au fost procurate de la oamenii din comuna, expozitia fiind deschisa 3 zile.


Album foto

 • Articole din editia din data de Mai 2011

 • Mironescu, demis din functia de secretar general al MAI si adus la DNA pentru audieri

  Cultura
 • Fotbal Campionatul Judetean

  Cultura
 • Fotbal Liga a IV a

  Cultura
 • Lucrari importante desfasurate in orasul Murfatlar

  Cultura
 • Copiii merituosi, premiati in week-end la Medgidia

  Cultura
 • Articole din aceeasi categorie

 • Tradiția Festivalului de Lupte și Reconstituiri Istorice - DAPYX a continuat și în acest an cu mare succes - ”La Medgidia, eroii nu mor niciodată!”

  Cultura
 • Vernisajul Taberei de Pictură „Lucian Grigorescu”, veselie și culoare transpusă pe pânză

  Cultura
 • Cea de-a IX-a ediție a Festivalului „Tinere Speranțe” s-a încheiat cu succes la Medgidia

  Cultura
 • „Cartea de aur a eroilor din localitățile Siliștea și Țepeș Vodă”, lansată de Ziua Eroilor

  Cultura
 • Zilele comunei Vulturu, eveniment ajuns la a XVI a ediție

  Cultura
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771