Manifestari crestinesti la Cumpana

Mai 2011, Iulia Fţlfan

Social

Pe data de 21 mai, administratia locala a comunei Cumpana a organizat doua evenimente importante, unul de sfintire a obiectivului de investitie „Parc cu spatii verzi in comuna Cumpana, judetul Constanta” si cel de-al doilea privind crestinarea a noua copii aflati in asistenta maternala.
Slujba de sfintire  a parcului de agrement din comuna a fost oficiata de iPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, insotit de un sobor de cinci preoti din Cumpana. iPS a fost intampinat la intrarea in parc de un grup de copii, imbracati in straie populare, cu flori, paine si sare. 
Parcul de agrement se intinde pe o suprafata de 50.000 mp, finantarea acestuia provenind de la Fondul de Mediu. Lucrarile la realizarea acestui parc au inceput inca din luna aprilie, sperandu-se ca in luna iulie sa fie terminat. Acesta va cuprinde alei, spatii verzi, flori, pomi, un foisor pentru fanfara, banci cat si locuri de joaca pentru cei mici. ”Am dorit sfintirea acestui loc cu ocazia sfintei sarbatori a Sfintilor imparati ”Constantin si Elena”, pentru a avea spor la constructia acestuia si pentru ca acest loc sa fie binecuvantat. Acest parc este daruit copiilor, celor de varsta a 3-a dar si parintilor ce-si vor insotii copiii la locurile de joaca”, a declarat in cadrul evenimentului, Mariana Gaju, primarul comunei. 
in fata a aproximativ 200 de oameni, edilul comunei Cumpana i-a inmanat Arhiepiscopului Tomisului, o diploma de excelenta cat si o placheta din partea administratiei locale.

Crestinarea a noua copii aflati in asistenta maternala la Cumpana
Cu prilejul praznuirii sfintei sarbatori a Sfintilor imparati ”Constantin si Elena”, au fost crestinati noua copii aflati in asistenta maternala. Cei patru baieti si cele cinci fete, au primit binecuvantarea lui iPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, prin taina botezului, alaturi de un sobor de opt preoti. Cel mai mic dintre copilasi s-a nascut la 1 februarie 2011 iar cel mai mare la 31 iulie 2010. Cei mici au fost parasiti de familiile lor, fiind dati spre ingrijirea asistentilor maternali. 
Astfel ca, noua familii din Cumpana si nu numai au dorit sa fie parintii spirituali ai acestora, ingrijindu-se de ei si sprijinindu-i pe tot parcursul vietii. Pana in prezent, primaria in parteneriat cu  Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta (DGASPC) au reusit prin bunavointa celor ce au dorit sa fie parinti spirituali, botezarea unui numar de aproximativ 35 de copii. 
”Participarea la slujba de crestinare a acestor copii este o mare bucurie pentru mine, mai cu seama ca niste oameni cu suflet ii boteaza, implinindu-se astfel voia lui Dumnezeu”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului.


Album foto

 • Articole din editia din data de Mai 2011

 • Mironescu, demis din functia de secretar general al MAI si adus la DNA pentru audieri

  Social
 • Fotbal Campionatul Judetean

  Social
 • Fotbal Liga a IV a

  Social
 • Lucrari importante desfasurate in orasul Murfatlar

  Social
 • Copiii merituosi, premiati in week-end la Medgidia

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de test─âri medicale gratuite ├«n mediul rural ÔÇ×Nu am f─âcut destulÔÇŁ ajunge ├«n Constan╚Ťa

  Social
 • Elevii premian╚Ťi din Vulturu ├«n tab─âr─â la C├ómpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu ├«n vizit─â la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani boteza╚Ťi la Cump─âna

  Social
 • Vacan╚Ť─â de vis pentru copiii din Gr─âdina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771