Administrație locală

Centru multifunctional de asistenta socio-medicala, la Cumpana

Administratia locala a comunei Cumpana a lansat pe data de 18 mai, un important proiect sub denumirea „Centru multifunctional de asistenta socio-medicala Cumpana”.
Proiectul este cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala  prin Programul Operational Regional 2007 – 2013, Axa Prioritara 3 – „imbunatatirea infrastructurii sociale”, Domeniul Major de Interventie 3.2. – „Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale”. Conform declaratiilor edilului Mariana Gaju, aceasta investitie are in vizor asigurarea unei infrastructuri adecvate care sa ofere conditiile optime dezvoltarii activitatilor privind serviciile furnizate prin Compartimentul de asistenta sociala al Primariei Cumpana. Totodata, printre obiectivele urmarite se afla si  furnizarea  unui  pachet de servicii sociale primare si specializate persoanelor aflate in situatii de risc social, prin infiintarea unui centru cu potential polifunctional de asistenta socio-medicala in comuna. 
in vederea construirii Centrului Multifunctional de asistenta socio-medicala Cumpana, s-a propus extinderea unui imobil existent, aceasta presupunand crearea a 11 birouri, 3 sali de organizare evenimente si dependinte aferente (magazie, vestiare, grupuri sanitare), astfel regimul cladirii fiiind de parter plus 2 etaje. Proiectul vizeaza extinderea si mansardarea actualului dispensar unde, in prezent, sunt 12 medici care au fiecare cabinete medicale. Cladirea existenta a fost construita in anul 1964, aceasta suferind modificari de-a lungul vremii. 
in cadrul evenimentului de lansare, Mariana Gaju a mai adaugat si ca acest Centru este primul realizat la nivelul judetului Constanta, locuitorii comunei Cumpana fiind principalii beneficiari ai investitiei. 
La eveniment au participat reprezentanti ai administratiei judetene si locale, ai mediului de afaceri local si ai societatii civile, mass-media. Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni, de la data semnarii contractului de finantare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*