Clujenii au luat trofeul Mangalia Art

Mai 2011, Adrian Nicarel

Cultura

A doua editie a Festivalului National de Teatru pentru elevi si studenti Mangalia Art, ce s-a desfasurat in perioada 6-8 mai 2011, s-a bucurat de un real succes. in cadrul evenimentului, organizat de Primaria Municipiului Mangalia, au evoluat peste 90 de copii si tineri, in sectiunile grup si monolog.
Festivalul a constituit un bun prilej pentru tineri de a se manifesta cu tot firescul varstei lor, dar si o alternativa placuta de peterecere a timpului liber prin arta. 
La cea de-a doua editie a festivalului s-au inscris 14 trupe din Mangalia, Calarasi, Cluj si Constanta. Astfel, la clasele I –IV, sectiunea grup, cei care au reusit sa uimeasca juriul, dar si pe cei prezenti in sala, au fost cei din trupa „GIGANTII”, profesor Niculina Comanescu, din localitatea Cuza-Voda, judetul Calarasi. Cei mici, dar voinici au reusit intr-un spectacol de culoare si poveste sa capteze atentia si sa fure publicului multe aplauze. La clasele V-VIII, din cele 4 trupe care au participat, premiul I a fost castigat de trupa „EMININKE”, profesor Mihaela Puiu, de la Scoala Sfantul Andrei.
La sectiunea grup liceeni si studenti s-a dat batalia cea mare. Competitia a fost stransa, toate trupele pregatindu-se din greu pentru acest festival national, unde juriul a fost de specialitate: presedinte maestrul Ion Dichiseanu, Dana Dumitrescu, actrita la Teatrul de Stat Constanta si asist. univ. la Universitatea Ovidius, Catedra de Teatru, Dana Trifan Enache asist. univ. dr. la Universitatea Ovidius, Facultatea de Arte, Catedra de Teatru, Amelia Stuparu, studenta la Facultatea de Teatru, Universitatea Hyperion Bucuresti.
in acest an la sectiunea liceeni si studenti marele premiu si trofeul Mangalia Art a fost castigat de trupa „AUDIENTA GENERALĂ” din Cluj, cu piesa „Eminescu, cugetari din azil”, opera rock intr-un act. Juriul a oferit si un premiu special Romanei Top, membra a acestei trupe, in clasa a VI-a, care a cucerit prin voce, expresie si miscare scenica. Premiul I, tot la acesta categorie, a fost obtinut de trupa „Trepte” din Calarasi, cu piesa „Eu cand vreau sa fluier, fluier”, de Andreea Valean. 
Premiul pentru cea mai buna interpretare feminina a fost castigat de Georgiana Asaftei, din trupa „Thaliamar” Lc. Ec. Mangalia, pentru rolul Alexandrei din piesa „Cartofi fierti in coaja”, de Mircea Pietris; premiul pentru cea mai buna interpretare masculina revenindu-i lui Rudolf Herteg din trupa „VICEVERSA” din Cluj, pentru rolul Udrea din piesa „Steaua fara nume”, de Mihail Sebastian.
La sectiunea monologuri fete, marele premiu si trofeul Mangalia Art a fost obtinut de Diana Cretu cu „Angajare de clown”, de Matei Visniec, adaptare prof. Stefan Nitu, Calarasi, iar la sectiunea monolog baieti marele premiu si trofeul Mangalia Art s-a dus catre Cosmin Gherman cu „Snobul”, de Dan Mihaescu, din Cluj.
Premiantii au fost rasplatiti cu diplome oferite de Primaria Municipiului Mangalia, iar pentru sectiunea Grup, laureatii Marelui Premiu, dar si cei situati pe locurile I, II se vor bucura  de un sejur la mare sau la munte, oferit de Primaria Municipiului Mangalia.
Trupele participante:
Clasele I-IV: "Gigantii" din Cuza-Voda, judetul Calarasi, prof. Niculina Comanescu, "Magicland" de la Scoala "Gala Galaction" Mangalia, inv. Lidia Bleanda, "Magic" al doamnei Emilia Dabu, de la Cercul Militar Mangalia, „Temerarii” Lc. Callatis, inv. Rodica Codau.
Clasele V-VIII: "Emininke" de la Scoala "Sf. Andrei" Mangalia, prof. Mihaela Puiu,  "Gallactis” si "Galactiens" de la Scoala "Gala Galaction" prof. Elena Petcu si "Candela vie" de la Scoala nr.1 Mangalia, prof. Ramona Duna. 
Grupa de varsta 16-25 de ani – liceeni si studenti "Viceversa" si "Audienta generala" de la Cluj, "A.P.P. Procivitas" din Constanta, Teatrul "Trepte" din Calarasi, "Thaliamar" - Liceul Callatis, "Thaliamar" - Colegiul Economic. 
La sectiunea monolog au participat, la fete: Georgiana Asaftei, Catalina Coman, Diana Cretu, Madalina Ene, Luiza Luca, Iasmina Floriona Patrascu, Luiza Petcu, Andreea Romaniuc, Adina Teodorescu, Ana Maria Tudor, Iuliana Turonyi, Valentina Vladescu, Raluca Vilau, iar la baieti: Alex Atanasiu, Andrei Ciobanu, Cristi Danila, Cosmin Gherman, Elghin Halit-Mustafa, Alex Ivanof si Andrei Macovei.Album foto

 • Articole din editia din data de Mai 2011

 • Locuitorii din Agigea vor avea din toamna camin cultural

  Cultura
 • Fotbal Campionatul Judetean

  Cultura
 • Fotbal Liga a IV a

  Cultura
 • Clujenii au luat trofeul Mangalia Art

  Cultura
 • A inceput Saptamana Nationala a Voluntariatului

  Cultura
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiectul ”Culture in eternity”, ajuns la bun sfârșit, în municipiul Medgidia

  Cultura
 • Ziua Dobrogei marcată în municipiul Medgidia

  Cultura
 • Tradiția Festivalului de Lupte și Reconstituiri Istorice - DAPYX a continuat și în acest an cu mare succes - ”La Medgidia, eroii nu mor niciodată!”

  Cultura
 • Vernisajul Taberei de Pictură „Lucian Grigorescu”, veselie și culoare transpusă pe pânză

  Cultura
 • Cea de-a IX-a ediție a Festivalului „Tinere Speranțe” s-a încheiat cu succes la Medgidia

  Cultura
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771