Evenimente importante desfasurate in comuna Cumpana

Mai 2011, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Pe data de 29 aprilie 2011, administratia locala a organizat doua evenimente importante printre care omagierea veteranilor de razboi ai comunei Cumpana cat si inaugurarea salii de sport scolare.
Ziua Veteranilor marcata de administratia locala
Consiliul local al comunei in parteneriat cu Asociatia Nationala “Cultul Eroilor” Filiala Constanta a organizat pentru al doilea an consecutiv, ziua Veteranilor de razboi. Ceremonialul militar si religios s-a tinut la Monumentul Veteranilor de Razboi ce este situat in parcul central al localitatii Cumpana. 
La manifestare au fost prezenti un numar de 15 veterani de razboi din Constanta, impreuna cu presedintele Uniunii Nationale a Veteranilor de Razboi – filiala Constanta, general Constantin Gheorghe dar si 4 veterani de razboi din Cumpana. Printre manifestarile desfasurate putem aminti: intonarea imnului de stat, slujba religioasa oficiata de preotii din localitate, alocutiuni ale edilului Mariana Caju dar si ale invitatilor din structurile militare si depunerea coroanelor de flori la Monumentul Eroilor.

Sala de sport la standarde europene
Un alt eveniment important desfasurat tot in aceeasi zi a fost inaugurarea obiectivului ”Sala de sport scolara cu nivel de practica sportiva, competitionala locala, teren de fotbal si 150 de locuri pentru spectatori”. in cadrul acestei festivitati au avut loc demonstratii sportive sustinute de sportivi din comuna Cumpana si judetul Constanta. 
Constructia salii de sport a inceput la sfarsitul anului 2009, proiectul fiind aprobat printr-o hotarare de Guvern inca din anul 2003. „Am insistat pentru constructia acestei sali de sport pentru ca locuitorii comunei Cumpana aveau nevoie de asa ceva si merita. Avem peste 3.500 de tineri in comuna, care pot beneficia de aceasta sala dotata la standarde europene. Deviza noastra este „Prezent la sport, absent la doctor”. Sportul este sanatate curata, iar copiii comunei Cumpana trebuie sa faca cat mai mult sport. De aceasta sala vor beneficia in primul rand elevii din Cumpana, care vor face aici orele de sport, membrii clubului sportiv „Victoria” din Cumpana si toti ceilalti tineri din comuna”, a declarat primarul comunei Cumpana, Mariana Gaju. 
La festivitatea inaugurala a noii sali de sport au participat presedintele Consiliului Judetean Constanta (CJC), Nicusor Constantinescu, senatorii PSD Alexandru Mazare si Nicolae Moga, precum si membri ai clubului HCM Constanta. De altfel, grupa de copii de la HCM Constanta a inaugurat sala de la Cumpana cu un joc demonstrativ. „Cred ca aceasta investitie era necesara la Cumpana, asa cum este necesara in toate comunele judetului Constanta. Trebuie sa indemnam copiii sa faca sport, fie si de performanta, pentru ca astfel cluburile vor avea asigurata baza de selectie. Nu pot decat sa ma bucur de finalizarea acestui proiect si sa sper ca in perioada urmatoare voi putea participa la evenimente similare”, a declarat presedintele CJC, Nicusor Constantinescu. 
Valoarea totata a investitiei s-a apropiat de 3,6 milioane lei, sala de sport fiind construita prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Ziua Internationala a Muncii sarbatorita in Cumpana
Manifestarile desfasurate cu ocazia zilei de 1 Mai au fost organizate de Consiliul Local Cumpana, gazda evenimentului fiind ca de fiecare data, primarul Mariana Gaju. Serbarea campeneasca organizata pe data de 30 aprilie 2011 dar si ziua de 1 mai, a fost desfasurata pe malul stang al Canalului Dunare – Marea Neagra. 
Cele doua evenimente au fost organizate in compania Ansamblului de dansuri populare ”Romancuta”, “Mugurasii Cumpenei”, “Boboceii Cumpenei”, precum si a formatiilor de muzica populara din localitate. Participantii au fost incantati de solistii de muzica populara Ion Bodnaras, Alexandra Andrei, etc. Pe durata intregii zile muzica de petrecere, gratarele si voia buna i-au bucurat pe cei prezenti in mijlocul naturii. Distractia s-a incheiat tarziu in noapte, cu o petrecere la discoteca amplasata in aer liber.

Album foto

 • Articole din editia din data de Mai 2011

 • Locuitorii din Agigea vor avea din toamna camin cultural

  Administratie locala
 • Fotbal Campionatul Judetean

  Administratie locala
 • Fotbal Liga a IV a

  Administratie locala
 • Clujenii au luat trofeul Mangalia Art

  Administratie locala
 • A inceput Saptamana Nationala a Voluntariatului

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUN╚Ü COMUNA ALBE╚śTI

  Administratie locala
 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771