Mazare a anuntat, imbracat in haine militare si dansand, ca a castigat definitiv un proces cu ANI. Vezi cati bani va primi primarul Constantei

Mai 2011, Bogdan Chirita

Administratie locala

Primarul Constantei, Radu Mazare, a anuntat luni, intr-o conferinta de presa la care a venit imbracat in haine militare, ca a castigat un proces cu Agentia Nationala de Integritate, iar aceasta institutie urmeaza sa ii plateasca 5.000 de lei reprezentand daune morale si cheltuieli de judecata.
Mazare a venit la conferinta de presa organizata la Primarie imbracat in haine militare, cu o sapca pe care era imaginea lui Che Guevara, iar inainte de inceperea acesteia a lipit afise pe care scria "TAXAT", pe panoul din spatele sau, unde sunt trecute institutiile care il ancheteaza sau l-au anchetat. Astfel, el a lipit "TAXAT - 5.000 RON" pe zona unde era inscriptionata ANI, acelasi afis si in dreptul unde scria DNA, iar in dreptul Politiei Romane a lipit suma de 25.000 de lei, acesti bani fiind castigati de Mazare in procese cu institutiile respective. Toata aceasta operatiune s-a desfasurat pe ritmurile piesei "Suna periculos" a trupei ASIA, iar Radu Mazare a executat cateva miscari de dans inainte de a lipi afisele respective. "Pana termina Basescu mandatul, o sa umplu tot panoul asta de taxari. Bani, taxat, adica, daune morale plus costurile de proces, avocat, si altele", a explicat Mazare. Pe panoul din spatele sau mai sunt trecute si alte institutii, printre care Parchetul, SRI, Curtea de Conturi, STS, DIICOT. 
"Am decizia de la inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei prin care domnii de la ANI trebuie sa-mi plateasca 5.000 de lei daune morale si cheltuielile de judecata. (...) inalta Curte de Casatie si Justitie confirma decizia data de catre Curtea de Apel Galati din care as vrea sa va citesc o fraza, sa vedeti ce spun judecatorii din Galati despre tara lui Basescu. «Daca ANI ar fi dat efectiv reclamantului posibilitatea de a se apara atunci nu s-ar fi ajuns la situatia de pretinsa incompatibilitate. Toate acestea sunt de natura a-i cauza reclamantului disconfortul de a se sti cercetat si verificat intr-o maniera ce sugereaza mai degraba patima si reacredinta decat impartialitate si obiectivitate». Rusine, Basescule ! Rusine ! Sa spuna judecatorii asa ceva despre institutiile de haituire pe care le-ai creat in Romania", a afirmat Mazare. El a mai spus ca dupa ce PSD va ajunge la putere va cere noilor directori ai acestor institutii ca acesti bani sa fie platiti de catre cei care au executat ordinele.
"Dupa alegeri, cand o sa ajungem la putere, am sa cer ca acesti bani sa fie platiti de catre slugoii care au executat ordinele, nu de catre institutii, ca acum. Acum banii pe care eu ii primesc sunt, de fapt, banii care le-au fost taiati pensionarilor, ca sa facem economii si sa platim aparatul de opresiune. Cand ajungem la putere, o sa cer noilor sefi ai institutiilor sa se indrepte in instanta si sa puna slugile executante sa plateasca acesti bani pentru ca nu trebuie sa plateasca pensionarul din pensia taiata pentru porcariile facute de acesti slugoi la ordin", a sustinut Radu Mazare. 
El a explicat ca ANI a inceput verificarile in privinta sa dupa ce s-ar fi descoperit o incompabibilitate cu functia de primar." in 30 iulie 2009, ANI ma anunta cu surle si trambite ca a inceput procedura de verificare a respectarii dispozitiilor privind regimul juridic al incompatibilitatilor. Si tot pe 30 iulie, ca in tara lui Basescu, au si intocmit actul de constatare. Iar in actul de constatare cantau si fluierau bucurosi ca gata m-au gasit incompatibil. Acum dau banii. (...) Sustineau ca eu as fi fost acum 14 ani administrator intr-o societate si ca ulterior am fost si primar. Le-am aratat celor de la ANI ca era o greseala a Registrului Comertului, s-a facut rectificarea si au avut tupeul pe banii statului sa continue sa sustina acelasi lucru, inclusiv acum o saptamana cand m-am judecat la inalta Curte. Si atunci si completul de la inalta Curte a zis ca el are ANI, adica Basescu, eu am banii", a mai spus Mazare.
Totodata, el a reamintit ca suma de 25.000 de lei a fost castigata de la DNA dupa ce a cerut sa-i fie puse la dispozitie documentele celor care au intocmit raportul de constatare in dosarul retrocedarilor, aflat in prezent in instanta. "De la DNA am luat 5.000 de lei in 2008 prin decizia Curtii de Apel Constanta. DNA nu a vrut sa-mi puna la dispozitie documentele celor care au facut raportul de constatare din dosarul meu. Cand aparusera doi indivizi acolo si eu nu stiam ce e ala, e bucatar, este expert si domnii au refuzat si atunci m-am judecat si am castigat si le-am luat banii. De la Politie spuneau ca am furat 6 milioane de euro, nu va aduceti aminte, cand am facut conferinta de presa si le-am transmis ca o sa ma pupe in fund ? Nu m-au pupat, dar mi-au dat niste bani", a mai afirmat Mazare. Primarul a mentionat ca anchetele Agentiei Nationale de Integritate in cazul sau nu s-au incheiat si ca de doi ani ii este verificata averea, iar pana in prezent nu a primit niciun raspuns.
in iunie 2010, Curtea de Apel Galati a decis ca ANI sa ii plateasca lui Radu Mazare 5.000 de lei daune morale si 2.380 de lei cheltuieli de judecata, in procesul in care primarul Constantei a contestat concluziile unui raport al ANI privind o situatie de incompatibilitate. Sentinta a fost atacata cu recurs, care s-a judecat la instanta suprema.
Procesul a fost deschis de catre Radu Mazare care a contestat concluziile unor cercetari facute de catre ANI in privinta unei stari de incompatibilitate, determinata de faptul ca, in anul 2003, timp de sase luni, acesta ar fi detinut concomitent atat functia de primar al municipiului Constanta, cat si pe cea de administrator la o societate comerciala. Primarul Constantei a sustinut ca este vorba despre o eroare facuta de reprezentantii Registrului Comertului si a cerut anularea actului in instanta. Dosarul a ajuns la Galati dupa ce Agentia Nationala pentru Integritate a cerut stramutarea de la Curtea de Apel Constanta catre instanta similara din Galati, invocand notorietatea si influenta pe care ar putea avea-o primarul constantean. Magistratii au dispus disjungerea cauzei, rezultand astfel doua dosare, unul dintre ele care face referire la anularea actului administrativ, iar celalalt la suspendarea executarii actului administrativ.

Articole din editia din data de Mai 2011

 • Mazare a anuntat, imbracat in haine militare si dansand, ca a castigat definitiv un proces cu ANI. Vezi cati bani va primi primarul Constantei

  Administratie locala
 • Fotbal Campionatul Judetean

  Administratie locala
 • Fotbal Liga a IV a

  Administratie locala
 • Pesedistul Titu Neague este noul primar al comunei Baraganu

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Matei a sarbatorit 1Mai cu locuitorii orasului in Tabara de Copii "Delfin"

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUNȚ COMUNA ALBEȘTI

  Administratie locala
 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771