Administrație locală

Targul comunal de la Lumina si-a deschis portile

Pe data de 30 aprilie, administratia locala din localitate a oficiat deschiderea targului cu vanzare de produse, eveniment ce a adus bucurie printre localnici.
Primaria si-a propus prin deschiderea acestui targ sa vina atat in sprijinul intreprinzatorilor si comerciantilor cat si a persoanelor ce doresc sa vanda produse in cadrul targului, acestia nefiind nevoiti sa plateasca vreo taxa. Targul a fost amplasat pe Soseaua Tulcei, in zona fabricii de mezeluri Gepeto, locatia fiind una bine aleasa. 
Suprafata pe care a fost amplasat targul este de 1 ha si jumatate, zona fiind una cu vad, edilul Dumitru Chiru dorindu-si astfel ca acest targ sa intre in circuitul targurilor de la Medgidia si General Scarisoreanu. 
La vanzare au fost expuse mai multe animale si pasari, precum: cai la pretul de 1000 lei, 800 euro, 1000 euro,  pui de iepuri la pretul de 50 lei iar cei maturi la pretul de 200 lei, purcei la pretul de 200 lei/buc., pasari intre 15-20 lei/buc., boboci de rata de 2 zile la pretul de 5 lei/buc., porumbei de toate rasele cu pretul intre 30-40 lei. Comerciantii au mai adus spre vanzare si furaje concentrate, produse agricole din gospodariile proprii, legume, fructe, zarzavaturi, toate acestea fiind exponate ale locuitorilor din Lumina si a celor din localitatile invecinate. 
Pe acelasi amplasament, incepand cu ora 14.00 au avut loc cursuri de echitatie pentru copii si adulti. Acestea vor avea loc in fiecare zi intre orele 10.00 si 18.00, iar sambata intre orele 14.00 si 18.00. Cursurile vor fi contra cost in functie de abonament sau cu plata pe ora de calarie. Vizitatorii au putut sa admire si sa calareasca cei sapte cai de rasa pe care administratia locala i-a achizitionat de la Herghelia Mangalia, cat si pe cei trei ponei care cu siguranta ii vor bucura pe cei mici. 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*