Lucrarile la autostrada Cernavoda-Medgidia vor fi reluate pana la finele anului, cu alt constructor

Aprilie 2011, Dorin Mincu

Actualitate

CNADNR va scoate la licitatie, in luna mai, proiectarea si constructia tronsonului de autostrada Cernavoda-Medgidia, dupa ce a reziliat contractul acordat companiei franceze Colas, iar lucrarile vor incepe pana la finele anului, a declarat, ieri, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.
"Ca urmare a notificarii de reziliere a contractului, Colas a inceput retragerea utilajelor de pe santier, chiar in perioada in care ar fi trebuit sa isi corecteze deficientele. Estimam ca in august vom avea semnat un nou contract, iar pana la finele anului sa incepem lucrarile fara a conduce la decalaje de termene in ceea ce priveste starea acestor lucrari", a afirmat Boagiu. Ea a spus ca firma franceza a cerut suplimentarea valorii contractului cu 16 milioane euro, din cauza modificarii traseului pe o distanta de 14 km din lungimea totala de 20 km a tronsonului.
Suma este dubla fata de cea de opt milioane de euro anuntata anterior de Boagiu ca fiind solicitata de Colas. "Au solicitat costuri suplimentare importante, adica 16 milioane euro, in conditiile in care evaluarea consultantului arata ca noul traseu costa cu cinci milioane euro mai putin", a spus luni Boagiu.
Ministrul a mentionat si alte motive pentru care a decis rezilierea contractului, respectiv solicitarea pentru prelungirea termenului final cu doi ani, pentru 2013, nefinalizarea proiectului pe o distanta de 14 km si inceperea constructiei pe o distanta de 5,5 km cu un an intarziere, respectiv in vara anului 2010.
Boagiu a spus ca rezilierea acestui contract reprezinta "un semnal extrem de puternic" dat de Ministerul Transporturilor tuturor companiilor de constructii care lucreaza in infrastructura.
"Este momentul in care trebuie sa se inteleaga, o data pentru totdeauna, ca Romania nu este tara nimanui. Nu este loc in care constructorii au libertatea sa nu isi onoreze obligatiile, bazandu-se pe o clementa dusa pana la infinit din parte autoritatilor", a spus Boagiu.
Ea a declarat in mai multe randuri, in acest an, ca autostrada Soarelui va fi deschisa circulatiei in vara, chiar daca lucrarile nu vor fi incheiate in totalitate.
Ca reactie la anuntul ministrului privind rezilierea contractului, Colas a sustinut ca a primit autorizatiile si terenurile doar pentru constructia a 6 km din tronsonul Cernavoda-Medgidia, asteptand decizia oficiala pentru restul de 14 km.
Colas a primit in noiembrie 2008 contractul pentru tronsonul de autostrada Cernavoda-Medgidia, in valoare de 224 milioane euro.

Articole din editia din data de Aprilie 2011

 • Lucrarile la autostrada Cernavoda-Medgidia vor fi reluate pana la finele anului, cu alt constructor

  Actualitate
 • Gradinite noi in Osmancea si Baraganu

  Actualitate
 • Proiecte de infrastructura, in atentia Consiliului Local Medgidia

  Actualitate
 • Limitatoare de viteza montate pe strazile din Navodari

  Actualitate
 • Fotbal Campionatul Judetean

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Subvențiile sunt pentru fermierii corecți! Oricâte subvenții am da, eficiența lor este mai mică din cauza fraudei!

  Actualitate
 • Șoc la Siliștea! 15 persoane au viză de flotant la adresa candidatului PNL la funcția de primar

  Actualitate
 • Cîțu: Vom crește alocațiile pentru copii de la 1 august cu 15 %

  Actualitate
 • Încep concedierile printre bugetari! Cine e trecut pe lista neagră? S-a ajuns deja la proteste în stradă

  Actualitate
 • Operatorii economici pot solicita Certificatele de Situație de Urgență! Se eliberează exclusiv ONLINE și GRATUIT!

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771