Gradinite noi in Osmancea si Baraganu

Aprilie 2011, Iulia Flfan

Administratie locala

Proiectele depuse la Ministerul invatamantului pentru construirea unor centre de invatamant prescolar, au primit aviz pozitiv pentru demararea lucrarilor.
 
42 de prescolari din Osmancea vor invata in noua gradinita
Construirea gradinitei cu program normal din satul Osmancea este necesara deoarece, conform declaratiilor secretarului primariei Mereni Iancu Maria, cele doua grupe de prescolari functioneaza in acest moment in 2 clase din incinta scolii. Proiectul pentru aceasta lucrare a fost depus inca de acum 2 ani, documentatia fiind aprobata doar anul acesta de catre Inspectoratul Scolar Constanta. Suprafata pe care se va construi centrul de invatamant prescolar este de 286,65 mp, locatia aleasa fiind pe terenul fostei primarii ce a fost demolata in anul 2011. 
in acest moment se asteapta avizele, autorizatia de construire si desfasurarea licitatiei pentru desemnarea constructorului, procedura ce se va tine la Inspectoratul Scolar Constanta. Conform secretarului Iancu Maria, anul acesta se vor demara lucrarile de constructie urmand ca termenul de executie dupa finalizarea licitatiei sa fie de 15 luni. Constructia va cuprinde o cancelarie, 1 spatiu multifunctional, 1 vestiar, 1 depozit materiale didactice, 1 cabinet medical, grupuri sanitare pentru prescolari si cadre didactice, 1 centrala termica si 1 hol de acces catre receptie. Utilitatile pentru aceasta gradinita exista deja nefiind nevoie de lucrari in plus pentru reteaua de apa, electrica, etc. in aceasta institutie isi vor desfasura activitatea un numar de 42 de copii. 

Gradinita la standarde europene pentru copiii din Baraganu
Acelasi proiect privind constructia unei gradinite a fost castigat si de comuna Baraganu, necesitatea si oportunitatea acestei investitii fiind una foarte mare in opinia viceprimarului Clenciu Gheorghe. Printre scopurile acestui proiect putem aminti: crearea unui microclimat corespunzator si placut atat pentru copii cat si pentru cadrele educationale din mediul rural, imbunatatirea conditiilor de desfasurare a procesului educativ, cresterea exigentelor referitoare la pregatirea copiilor odata cu accesul la informatii, desfasurarea de activitati recreative sub indrumarea educatoarelor, etc. 
Regimul de constructie al gradinitei va fi tip parter cu acoperis sarpanta, suprafata construita fiind de 286,65 mp.  
Centrul de invatamant prescolar va cuprinde o cancelarie, 1 spatiu multifunctional, 1 vestiar, 1 depozit materiale didactice, 1 cabinet medical, grupuri sanitare pentru prescolari si cadre didactice, 1 centrala termica, 1 hol de acces catre receptie. De asemenea, se vor executa si lucrari exterioare cum ar fi: rampa de acces la intrarea principala pentru persoanele cu dizabilitati, trotuar perimetral cu panta, rigole betonate, alei pietonale, alei carosabile, locuri de joaca, etc. Procentul ocupat de constructie este de 25% restul de 75% fiind ocupat de un teren amenajat pentru o curte de recreatie, zona verde, gradina cu flori cat si amenajari pentru activitati sportive. Alimentarea cu apa a cladirii se va face printr-un bransament la reteaua de apa a localitatii Baraganu. Terenul destinat constructiei este situat in intravilanul comunei, acesta facand parte din domeniul public al Consiliului Local. Proiectul mai presupune un teren de sport si un parc de joaca pentru cei mici. ”Ne bucuram pentru construirea acestei institutii, prescolarii din comuna avand nevoie de un loc modern, civilizat pentru desfasurarea activitatilor ce se impun”, a declarat viceprimarul, Clenciu Gheorghe. 

Album foto

 • Articole din editia din data de Aprilie 2011

 • Lucrarile la autostrada Cernavoda-Medgidia vor fi reluate pana la finele anului, cu alt constructor

  Administratie locala
 • Gradinite noi in Osmancea si Baraganu

  Administratie locala
 • Proiecte de infrastructura, in atentia Consiliului Local Medgidia

  Administratie locala
 • Limitatoare de viteza montate pe strazile din Navodari

  Administratie locala
 • Fotbal Campionatul Judetean

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771