Primaria Cobadin a castigat in instanta balta Conacu-Negresti

Aprilie 2011, Iulia Flfan

Administratie locala

Una din cele mai cunoscute balti din judetul Constanta, situata la 65 km pe drumul Constanta – Negresti, este crescatoria Conacu. Aceasta este o balta naturala si se intinde pe o suprafata de 186 de hectare.
inca din anul 2009, edilul Cristian Telehoi, a intentat un proces Agentiei Domeniului Statului (ADS) cat si Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura. Actiunea in instanta a avut ca scop revendicarea baltii, deoarece la momentul in care edilul Cristian Telehoi a preluat mandatul de primar, balta Conacu - Negresti era in inventarul primariei cat si in inventarul Agentiei Domeniului Statului (ADS). Cu alte cuvinte, balta avea 2 proprietari, lucru care nu era legal. 
Conform declaratiilor edilului, la prima instanta de la Judecatoria Medgidia, primaria Cobadin a pierdut procesul ca mai apoi, la Tribunalul Constanta sa fie data decizia civila nr. 332 din 4 martie 2011, prin care Consiliului Local Cobadin a avut castig de cauza. ”Prin aceasta decizie, paratii sunt obligati sa se abtina de la efectuarea oricarui act de tulburare a proprietatii noastre, de aici putandu-se trage concluzia ca administratia locala a fost dintotdeauna proprietara acestei balti, pana in acest moment, fiindu-ne tulburata proprietatea”, a declarat pentru Graiul Dobrogei, Cristian Telehoi. 
Conform documentelor, Consiliul Local Cobadin a cerut si daune morale, precum si beneficiul nerealizat incepand cu anul 2009, plus cheltuielile de judecata ocazionate de proces. Pe data de 29 martie, in cadrul sedintei de Consiliu Local, s-a hotarat semnarea unui contract cu firma de paza S.C. ”Save and Self Security” S.R.L., pe o perioada de 3 luni. Menirea acesteia este sa asigure paza baltii 24 din 24. ”Imediat ce se va redacta hotararea de catre Instanta, vom intra in fapt in posesia proprietatii, urmand ca mai apoi sa scoatem la licitatie balta”, a mai declarat Telehoi. 
in alta ordine de idei, in cursul saptamanii trecute, primaria Cobadin a depus studiile de fezabilitate (SF) privind asfaltarea a 2,5 km de drum de pe strazile principale, Viisoarei, Constantei si Albinelor. Proiectul se va realiza prin programul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, de “Reabilitare a 10.000 de km de drumuri judetene si comunale”. Valoarea lucrarilor se ridica la suma de 20 miliarde de lei.


Articole din editia din data de Aprilie 2011

 • Constanta are Unitate de Primire a Urgentelor la nivel european

  Administratie locala
 • Primaria Cobadin a castigat in instanta balta Conacu-Negresti

  Administratie locala
 • Consiliul local Baneasa lupta pentru salvarea spitalului

  Administratie locala
 • Finalizarea gradinitei din Saligny si constructia unui lacas de cult in Faclia, prioritatile edilului in acest an

  Administratie locala
 • Fotbal Campionatul Judetean

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771