Consiliul local Baneasa lupta pentru salvarea spitalului

Aprilie 2011, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Alesii locali ai orasului Baneasa se declara unanim impotriva desfiintarii unitatii spitalicesti. Acestia sunt de parere ca decizia de a transforma Centrul de Sanatate Baneasa intr-un azil de batrani, ar crea un haos in sistemul de sanatate ce functioneaza in conditii optime, pentru locuitorii orasului si nu numai.
Edilul orasului Baneasa, Gelu Iordache s-a declarat un sustinator puternic al demersului Consiliului Local Baneasa si astfel a cerut si sprijinul parlamentarilor constanteni pentru ca Centrul de Sanatate din localitate sa nu fie desfiintat. in acest sens, primarul a inaintat o adresa catre deputatul Uniunii Democrate Turce din Romania, Ibram Iusein, pentru a acorda orasului Baneasa sprijin in vederea salvarii spitalului. 
intemeiat in anul 1872, Centrul de Sanatate Baneasa asigura asistenta medicala de urgenta si de specialitate unei populatii de cca. 37.000 de oameni care locuiesc pe o raza de aproximativ 700 km2. Distanta mare pana la cele mai apropiate unitati sanitare (170 km pana la Medgidia, respectiv 127 km pana la Constanta), a fost motivul principal al infiintarii unitatii. in prezent, unitatea functioneaza conform structurii organizatorice aprobate de Ministerul Sanatatii, cu un numar de 95 paturi dispuse in 5 sectii: Psihiatrie, Ginecologie – Obstetrica, Interne, Pediatrie si Urgente adulti – copii. 
“Conducerea orasului Baneasa considera ca mentinerea unitatii sub forma actuala este absolut necesara, si chiar doreste ca, dupa venirea tinerilor medici specialisti, Centrul de Sanatate Baneasa sa reobtina titulatura de Spital Orasenesc", se arata in adresa inaintata deputatului Uniunii Democrate Turce din Romania (UDTR). 
Edilul orasului Baneasa ne-a declarat ca, cei din conducerea Centrului de Sanatate, impreuna cu administratia locala Baneasa, intentionau sa introduca spitalul pe lista monumentelor de patrimoniu, cladirea in care functioneaza fiind edificata pe timpul regelui Carol I. 
S-au primit totodata si adrese  din partea Directiei de Sanatate Publica Judeteana Constanta (D.S.P.J) referitor la conditiile de redistribuire a personalului de specialitate medico – sanitar si auxiliar. in prezent managerul Centrului de Sanatate Baneasa, dr. Dan Niculescu nu poate lua decizia de a trimite cadrele medicale acasa, Consiliul Local fiind autoritatea care trebuie sa-si dea acceptul ca institutia sa fie desfiintata. 

Articole din editia din data de Aprilie 2011

 • Constanta are Unitate de Primire a Urgentelor la nivel european

  Administratie locala
 • Primaria Cobadin a castigat in instanta balta Conacu-Negresti

  Administratie locala
 • Consiliul local Baneasa lupta pentru salvarea spitalului

  Administratie locala
 • Finalizarea gradinitei din Saligny si constructia unui lacas de cult in Faclia, prioritatile edilului in acest an

  Administratie locala
 • Fotbal Campionatul Judetean

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Campania ÔÇ×Comune CurateÔÇŁ ajunge ├«n comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771