Finalizarea gradinitei din Saligny si constructia unui lacas de cult in Faclia, prioritatile edilului in acest an

Aprilie 2011, Iulia Fţlfan

Administratie locala

in sedinta Consiliului Local din data de 29 martie, au fost aprobate doua puncte importante printre care bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2011 cat si lista de investitii in care s-au alocat banii pentru finalizarea gradinitei din Saligny.
Primarul comunei Saligny, Gabriel Tatulescu ne-a declarat ca, suma necesara pentru finalizarea gradinitei  nu a fost nici pana in prezent primita de la Ministerul invatamantului. Astfel, administratia locala va contribui cu bani de la bugetul local, pentru a putea duce la bun sfarsit toate lucrarile. ”in aproximativ 2 saptamani, ne vom apuca de executarea lucrarilor ramase nefinalizate, in speranta ca noul an scolar 2011-2012, va incepe cu o gradinita moderna, pregatita pentru activitatile celor 50 de prescolari”, a declarat pentru Graiul Dobrogei, primarul din Saligny. Datorita faptului ca Guvernul, nu a mai alocat fonduri pentru continuarea lucrarilor, copiii din Saligny, au fost repartizati pe grupe, in spatii neadecvate desfasurarii activitatilor, dupa cum urmeaza: in grupa mare sunt 17 copii iar locatia in care ei isi desfasoara se afla in Caminul Cultural, intr-o incapere improprie; in grupa mijlocie sunt 18 copii, care activeaza in spatiul vechi (gradinita veche), o incapere din sediul vechi al scolii. Printre lucrarile ce se impun finalizarii acestei institutii, putem aminti: acoperisul gradinitei, gardul exterior, instalatiile sanitare si electrice, incalzirea centrala, etc.

Constructia unei biserici in satul Faclia
Gabriel Tatulescu ne-a declarat ca biserica ce poarta hramul ”Sf. Dumitru” din satul Faclia este un pericol pentru viata celor aprox. o mie de locuitori, aceasta fiind o fosta casa nemteasca, ce are o vechime de aproximativ 70 de ani. Din acest motiv, se va construi o noua biserica pe terenul unde se afla si biserica actuala, suprafata acestuia fiind de 3.000 mp. Se spera ca in cel mai scurt timp, sa se inceapa lucrarile noii constructii, urmand ca dupa finalizarea acesteia, vechiul lacas de cult sa fie demolat. Pe restul terenului ce va ramane liber dupa daramarea vechiului lacas de cult, se vor crea spatii verzi. 
Constructia noii biserici va aduce multa bucurie pe chipurile si in sufletele enoriasilor, ce participa duminica de duminica la slujbe cat si la slujbele sarbatorilor din an. ”Constructia acestei biserici la Faclia este imperios necesara si imi doresc sa putem demara lucrarile cat mai curand posibil", a mai declarat primarul comunei Saligny pentru Graiul Dobrogei.
 

Articole din editia din data de Aprilie 2011

 • Constanta are Unitate de Primire a Urgentelor la nivel european

  Administratie locala
 • Primaria Cobadin a castigat in instanta balta Conacu-Negresti

  Administratie locala
 • Consiliul local Baneasa lupta pentru salvarea spitalului

  Administratie locala
 • Finalizarea gradinitei din Saligny si constructia unui lacas de cult in Faclia, prioritatile edilului in acest an

  Administratie locala
 • Fotbal Campionatul Judetean

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUN╚Ü COMUNA ALBE╚śTI

  Administratie locala
 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771