Centru de resurse culturale inaugurat la Harsova

Aprilie 2011, Iulia Flfan

Cultura

Pe data de 31 martie Casa de Cultura din Harsova a inaugurat in prezenta autoritatilor locale cat si a mai multor invitati, Centrul de resurse culturale Sud-Est. 

in cadrul evenimentului a fost implementat proiectul ”Camin Cultural – actor principal al promovarii patrimoniului cultural local in vederea dezvoltarii comunitare”. Finantarea acestuia este facuta de Guvernele Islandei, principatului Liechtenstein si Norvegiei prin mecanismul Financiar al Spatiului Economic European. 
La eveniment au participat pe langa autoritatile locale, invitati de la Centrul de Asistenta Rurala Timisoara – Alina Bernechel, ai Ministerului Culturii –  Luminita Constantin, cat si directori ai asezamintelor culturale. Parteneri in acest proiect, asa cum a declarat directorul Casei de Cultura, Daniela Vulpe, sunt Centrul de Asistenta Rurala in parteneriat cu Ministerul Culturii si Patrimoniului National, Institutul Intercultural Timisoara si NIKU – The Norwegian Institute for Cultural Heritage. 
Obiectivul acestui proiect este acela de a creste eficienta si calitatea serviciilor publice prestate de caminele culturale. Se va promova totodata patrimoniul local ca sursa-cheie pentru cultura, pentru dezvoltarea turismului si a spiritului antreprenorial cultural. Scopul proiectului este acela de a consolida capacitatea institutionala a Caminelor culturale si a Directiilor Judetene pentru Cultura si Patrimoniu Cultural National, prin formari adecvate, adaptate la nevoile curente si specifice. 
Principalele activitati ale proiectului au fost: lansarea proiectului, selectia participantilor; formare de formatori; sesiuni de formare la nivel mediu; sesiuni de formare pentru avansati; validarea si certificarea cursului de management de proiect; stabilirea centrelor de formare regionale; evenimente de constientizare culturala organizate pe plan local si regional; schimb de experienta intre promotorii culturali romani si norvegieni, etc. 
“Zona de S-E este un spatiu multi-etnic, si astfel, localitatile din aceasta zona au aparut si s-au dezvoltat in cadrul evenimentelor istorice care au afectat intreaga zona a Dobrogei. Toate aceste evenimente au lasat urme care se pastreaza si azi si confirma ca acesta este un spatiu al intelegerii, un model de convietuire inter-etnica, mozaic etno-cultural al acestei zone Dobrogene”, a declarat in cadrul evenimentului directorul Casei de Cultura din Harsova, Daniela Vulpe.

Articole din editia din data de Aprilie 2011

 • Constanta are Unitate de Primire a Urgentelor la nivel european

  Cultura
 • Primaria Cobadin a castigat in instanta balta Conacu-Negresti

  Cultura
 • Consiliul local Baneasa lupta pentru salvarea spitalului

  Cultura
 • Finalizarea gradinitei din Saligny si constructia unui lacas de cult in Faclia, prioritatile edilului in acest an

  Cultura
 • Fotbal Campionatul Judetean

  Cultura
 • Articole din aceeasi categorie

 • Tradiția Festivalului de Lupte și Reconstituiri Istorice - DAPYX a continuat și în acest an cu mare succes - ”La Medgidia, eroii nu mor niciodată!”

  Cultura
 • Vernisajul Taberei de Pictură „Lucian Grigorescu”, veselie și culoare transpusă pe pânză

  Cultura
 • Cea de-a IX-a ediție a Festivalului „Tinere Speranțe” s-a încheiat cu succes la Medgidia

  Cultura
 • „Cartea de aur a eroilor din localitățile Siliștea și Țepeș Vodă”, lansată de Ziua Eroilor

  Cultura
 • Zilele comunei Vulturu, eveniment ajuns la a XVI a ediție

  Cultura
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771