La Harsova proiectele pentru dezvoltarea orasului sunt in plina desfasurare

Martie 2011, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Una din prioritatile edilului orasului Harsova, Tudor Nadrag este achizitionarea unor sisteme de monitorizare video cat si a unui sistem informatic video care vor spori siguranta cetatenilor si astfel vor fi reduse infractionalitatile.
Administratia locala din Harsova urmeaza sa semneze in perioada imediat urmatoare 2 contracte la Ministerul Dezvoltarii, in valoare de 1,2 milioane euro. Unul dintre acestea se refera la realizarea unui sistem de monitorizare video (200 camere), ce va contribui la scaderea infractionalitatii in oras dar si la realizarea unui sistem electronic de informare video. in lucru se afla totodata si un proiect ce prevede montarea unei eoliene cu o capacitate de 300 kw. Aceasta se va monta la marginea orasului si va asigura energia electrica pentru primarie si institutiile subordonate. Tudor Nadrag a dorit sa mentioneze ca in proiectul deja aprobat pe ”Casa Verde”, privind reabilitarea sistemelor de incalzire la spital, camin si cresa, este prevazuta si montarea unei microeoliane cu o capacitate de 50 kw/ora. Aceasta va fi amplasata  in curtea Spitalului si va asigura jumatate din consumul de energie electrica al acestei unitati. 
in alta ordine de idei, in perioada imediat urmatoare se va semna contractul de finantare privind proiectul de amenajare a parcurilor si spatiilor verzi din Harsova. Acest contract va fi semnat la Administratia Fondului de Mediu (AFM) si aprobat printr-o hotarare de Guvern, proiectul fiind depus de aproximativ 1 an si jumatate. Valoarea acestui proiect se ridica la suma de 11 miliarde lei vechi. 
in aceasta perioada, primaria Harsova se afla in plina campanie de curatenie a orasului. ”Am transmis anunturi catre toti cetatenii, prin care ii rugam ca, in cursul zilei de joi a fiecarei saptamani, sa-si scoata in fata gospodariilor resturile vegetale, urmand ca adminstratia locala sa le colecteze in mod gratuit, in fiecare zi de vineri si sambata”, a declarat pentru Graiul Dobrogei, Tudor Nadrag, edilul sef al orasului Harsova.


Articole din editia din data de Martie 2011

 • Ministerul Mediului sfideaza localitatile fara spatii verzi

  Administratie locala
 • Reabilitarea unei cladiri cu risc seismic din orasul Harsova

  Administratie locala
 • Proiecte pentru modernizarea orasului Eforie

  Administratie locala
 • Proiecte pentru modernizarea orasului Eforie

  Administratie locala
 • RAJA schimba conducta de canalizare din Orasul Navodari

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Campania ÔÇ×Comune CurateÔÇŁ ajunge ├«n comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771