Masuri noi pentru mentinerea curateniei orasului Cernavoda

Martie 2011, Bogdan Chirita

Administratie locala

Alesii locali din Cernavoda s-au reunit ieri, in sedinta ordinara, pentru a dezbate si a aproba proiecte de hotarari de interes pentru comunitate. 

Unul dintre punctele propuse de primarul Mariana Mircea a presupus modificarea si completarea Hotararii Consiliului Local nr. 87/2005, privind reactualizarea masurilor necesare in vederea indeplinirii obligatiilor si responsabilitatilor ce revin institutiilor publice, agentilor economici, celorlalte persoane juridice, cetatenilor, pe linia gospodaririi localitatii. 
Completarile se refera la introducerea unor responsabilitati pentru proprietarii de condominii, proprietarii de animale de companie, conducatorii autovehiculelor, care presteaza lucrari pe santierele din jurul localitatii. Mariana Mircea a spus, referitor la proprietarii de condominii, ca acestia vor avea obligatia sa repare sau sa inlocuiasca elementele de constructii si instalatii de folosinta comuna care sunt deteriorate si pot pune in pericol siguranta cetatenilor, sa curete subsolurile inundate si sa aplice tratamente necesare eliminarii daunatorilor. „Asemanator oraselor din tarile europene, dar si altor localitati din tara, proprietarii animalelor de companie vor avea obligatia de a strange dejectiile animalelor si de a le arunca la containerele de gunoi. Noi reglementari vor fi prevazute si pentru firmele care au organizari de santier in localitate si ale caror utilaje traverseaza orasul. Ca o masura de protectie a curateniei orasului si a carosabilului, conducatorii autovehiculelor vor avea obligatia ca, dupa parasirea santierului, sa curete rotile utilajelor”, a spus Mariana Mircea. 
Un alt proiect de hotarare dezbatut de consilierii locali a fost refacerea spatiilor verzi din oras prin plantarea de puieti de salcam pe o suprafata de 54.750 de metri patrati in mai multe zone, terenul fiind extravilan, langa DJ 223 Cernavoda - Seimeni. De asemenea, in cadrul sedintei a fost prezentat si raportul de activitate al primarului, pe anul 2010.

Articole din editia din data de Martie 2011

 • Ministerul Mediului sfideaza localitatile fara spatii verzi

  Administratie locala
 • Reabilitarea unei cladiri cu risc seismic din orasul Harsova

  Administratie locala
 • Proiecte pentru modernizarea orasului Eforie

  Administratie locala
 • Proiecte pentru modernizarea orasului Eforie

  Administratie locala
 • RAJA schimba conducta de canalizare din Orasul Navodari

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Dumitru Chiru: “Folosirea de influență de către persoane neautorizate, pentru a facilita relația cu Consiliul Local Lumina sau Primăria comunei Lumina, este un act illegal”

  Administratie locala
 • Antoneta Prodan, viceprimarul suspendat din Castelu a câștigat procesul intentat de Prefectul Județului Constanța

  Administratie locala
 • ANUNȚ COMUNA ALBEȘTI

  Administratie locala
 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771