Solutii reale pentru modernizarea instalatiilor blocurilor

Martie 2011, Dorin Mincu

Social

Pentru a veni in sprijinul asociatiilor care se confrunta cu probleme cauzate de vechimea instalatiilor tehnice din subsolurile blocurilor, la initiativa presedintelui Consiliului Judetean Constanta (CJC), Nicusor Constantinescu, si a reprezentantilor Uniunii Asociatiilor de Proprietari Constanta (UAPC), intre SC RAJA SA Constanta, RADET Constanta si UAPC a fost semnat un protocol de colaborare privind sprijinirea asociatiilor de proprietari pentru repararea acestor instalatii. 
„RAJA si RADET-ul primesc foarte multe sesizari de la cetatenii Constantei fie ca nu este apa rece, fie ca apa calda nu ajunge la toate etajele, fie ca sunt pierderi in sistem. De aceea am considerat ca este in ajutorul cetatenilor municipiului Constanta sa eliminam lista reala a nemultumirilor lor, care provin de multe ori, din pacate, din subsolurile blocurilor. Subsolurile, fiind proprietate a cetatenilor, ca parte din domeniul blocului respectiv, RAJA si RADET nu pot interveni fara acceptul cetatenilor, deci am decis ca este momentul sa facem un parteneriat real intre RAJA, RADET si UAPC. Acordul ofera posibilitatea asociatiilor care au probleme in subsoluri sa incheie un contract prin care operatorii de servicii publice intervin si schimba piesele defecte, respectiv instalatiile defecte si remediaza problema. Plata se face la piesele de schimb intr-o perioada rezonabila de 30 de zile, iar manopera se va plati esalonat pe o perioada de doi ani. Este de dorit ca atat cetatenii, cat si presedintii si administratorii asociatiilor de proprietari sa ia in serios aceasta oferta si sa faca solicitarea de a incheia protocolul”, a declarat presedintele CJC. 
El a adaugat ca, pentru a beneficia de acord, asociatiile se pot adresa atat RAJA, cat si RADET, dar si Centrului de Informare a cetatenilor de la CJC.

Asociatiile, avantajate de protocol. 
Directorul Departamentului de Dezvoltare al RADET Constanta, Gheorghe Enache, a spus ca asociatiile de proprietari vor avea mai multe avantaje in urma acestui protocol. “Nu numai ca lucrarile vor fi efectuate de persoane autorizate, care vor respecta proiectele tehnice, dar putem vorbi si de preturi reduse pentru constanteni, pentru ca noi cumparam materiale prin licitatii, deci acestea vor fi mai ieftine. De asemenea, manopera este la un pret decent. Se mai poate vorbi si de rapiditatea lucrarilor. Noi, impreuna cu specialistii de la RAJA, putem garanta pentru un bloc de zece etaje, cu doua scari, inlocuirea instalatiilor de la subsol intr-o saptamana”, a declarat Enache. 
La randul sau, presedintele UAPC, Marcel Dragu, a spus ca este un acord benefic pentru proprietarii de apartamente din orasul nostru, asociatiile interesate avand posibilitatea sa se adreseze si Uniunii, care va transmite periodic catre RAJA si RADET listele cu solicitarile primite. Din partea RAJA, purtatorul de cuvant, Irina Oprea, a declarat ca singura conditie pentru colaborarea cu asociatiile este ca acestea sa nu aiba datorii mai vechi de trei luni catre cei doi operatori.

Sursa: www.telegrafonline.ro


Articole din editia din data de Martie 2011

 • In judet avem primari de 3 si 5 stele

  Social
 • La Adunarea Generala a Asociatiilor Oraselor, Matei a fost aplaudat la scena deschisa pentru ca a propus desfiintarea ANFP

  Social
 • Consiliul Judetean duce copiii din mediul rural si din centrele de plasament la muzeu

  Social
 • Proiectul Reabilitare trama stradala in plina desfasurare

  Social
 • Severin: Am convenit cu Schultz sa ma retrag din grupul socialistilor. Nu demisionez din PE

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ziua Armatei Române sărbătorită în municipiul Medgidia

  Social
 • Primăria municipiului Medgidia își premiază cetățenii

  Social
 • Flori pentru ostași la Cumpăna! Ziua Armatei Române, marcată de autoritățile comunei

  Social
 • Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

  Social
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771