Mangalia va avea infatisare de oras European

15 Martie 2011, Adrian Nicarel

Administratie locala

Edilul Claudiu Tusac: „Mangalia are blocuri foarte vechi, imbatranite, care necesita lucrari importante de izolare termica si cosmetizare, iar prin programul de reabilitare termica, orasul va capata alte culori mai vesele, potrivit caracterului turistic al localitatii”.
Primarul Mangaliei, a declarat ca programul local de reabilitare a fatadelor blocurilor de locuinte, votat in sedinta extraordinara a Consiliului Local din 27 februarie, va fi implementat in perioada 2011 - 2016. „Este un proiect extrem de important, deoarece Guvernul se pregateste sa taie subventia la energie termica din 2012, iar administratia locala si cetatenii nu vor face fata la plata facturilor pe perioada sezonului rece. Prin aplicarea acestui program, 300 de blocuri de locuinte din municipiul Mangalia vor fi anvelopate si izolate termic, fapt care se va reflecta in scaderea consumului de energie termica si, implicit, in reducerea facturilor achitate de cetateni. Avantajele se vor vedea pe termen lung in economia inregistrata la consumul de energie termica, pe care locuitorii o vor resimti prin scaderea facturilor pentru incalzirea locuintelor. Acesta este lucrul cel mai important: sa asiguram cetatenilor tot confortul firesc - caldura si apa calda la preturi decente”, a declarat Tusac. 
Potrivit conducerii administratiei locale, pe de alta parte, reabilitarea fatadelor va schimba infatisarea municipiului. „Sunt blocuri foarte vechi, imbatranite, care necesita lucrari importante de izolare termica si cosmetizare, iar orasul va capata alte culori mai vesele, potrivit caracterului turistic al localitatii. Nuantele vor fi alese de catre specialisti, pentru a nu face nota discordanta si pentru a nu crea disconfort vizual”, a mai spus Tusac. 
Fondurile pentru implementarea programului de reabilitare a fatadelor blocurilor vor proveni de la bugetul local, bugetul Consiliului Judetean Constanta, fonduri europene si de la Guvern. Primarul a adaugat ca Executivul va stabili, anual, ce blocuri vor beneficia de aceste lucrari, in functie de interesele turistice si estetica urbana.

Articole din editia din data de 15 Martie 2011

 • Romania ar putea inregistra un mini-boom economic in 2012, an electoral

  Administratie locala
 • Centrala de la Cernavoda rezista la cutremurele care se pot produce in Romania

  Administratie locala
 • Litoralul romanesc nu are cu ce sa atraga turistii care renunta la Egipt si Tunisia

  Administratie locala
 • Targ de martisoare si dulciuri la Gradinita 52 din Constanta

  Administratie locala
 • Agricultura romaneasca versus agricultura UE

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședința ordinară a lunii octombrie, desfășurată în municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Amenajare stadion și bază sportivă în Tuzla

  Administratie locala
 • Strada Școlii și strada Bisericii din localitatea Răzoarele vor fi asfalate

  Administratie locala
 • Toamnă bogată în lucrări la Cobadin

  Administratie locala
 • Construire pasarelă pietonală în Peștera

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771