"Doneaza un martisor". Licitatie umanitara

Martie 2011, Dorin Mincu

Social

40.000 de lei pentru copiii bolnavi de leucemie

Un important moment al campaniei umanitare „Doneaza un martisor”, initiata de Consiliul Judetean Constanta (CJC), a avut loc ieri, la Pavilionul Expozitional Constanta, cand, in prezenta autoritatilor locale si a oamenilor de afaceri, s-au licitat cele mai frumoase martisoare, in numar de 46, confectionate de elevi de la unitati scolare din judet si de copii din centrele de plasament. 
La licitatie au participat zeci de oameni cu dare de mana, care au dorit sa sprijine demersul CJC si sa contribuie la strangerea de fonduri pentru copiii bolnavi de leucemie. Reprezentanti ai autoritatilor locale si oameni de afaceri au ajuns sa ofere mii de lei pentru un singur martisor confectionat de mainile dibace ale elevilor. Printre cei cu sufletul mare, care au vrut sa contribuie substantial la o viata mai buna pentru copiii bolnavi de leucemie, s-a aflat si initiatorul actiunii, presedintele CJC, Nicusor Constantinescu, care a platit pentru martisorul „Gandacelul filigran” nici mai mult, nici mai putin decat 5.000 lei. 
Un alt participant al licitatiei a fost directorul Directiei de Cultura din cadrul CJC, Cristian Zgabercea, care a licitat peste 3.000 de lei pentru martisoare. „Eram numarul de licitatie sapte si am luat sapte martisoare. Martisoarele sunt absolut superbe, cu atat mai mult cu cat sunt confectionate de copii. ii felicit pentru munca lor si ma gandesc ca in primul rand ei i-au ajutat pe copiii bolnavi care au nevoie de ajutorul nostru”, a declarat Zgabercea. 
Alaturi de copiii bolnavi a fost si fost secretarul general al CJC, Mariana Belu, care, la randul ei, a licitat pentru un martisor suma de 1.000 lei. „Martisorul pe care l-am licitat e deosebit. E o imbinare de culori superbe. Sper ca banii pe care i-am dat sa fie de ajutor macar unui copil dintre cazurile pentru care s-a organizat licitatia”, a spus secretarul CJC. 
in total, pentru cele 46 de martisoare licitate s-au strans 40.000 de lei. Doua dintre cazurile pentru care se strang bani prin intermediul campaniei CJC sunt impresionante. Este vorba de un baietel si o fetita, ambii de opt ani, care au trecut prin tratamente extrem de costisitoare si au luptat mult pentru a ramane in viata. Catalina Apreutesi, din Valu lui Traian, si Lucian Aldes, din Agigea, cunosc mai bine drumul spre Bucuresti, acolo unde fac tratamentele, decat propria locuinta. Familiile celor doi copii au ajuns la limita din punct de vedere financiar, motiv pentru care au solicitat ajutorul autoritatilor.

Articole din editia din data de Martie 2011

 • Autostrada A2 nu va mai fi finalizata in acest an

  Social
 • "Doneaza un martisor". Licitatie umanitara

  Social
 • Modernizarea strazilor in orasul Murfatlar

  Social
 • Sala de sport modernizata in Cernavoda

  Social
 • Sarbatoare la Colegiul Tehnic "Nicolae Titulescu"

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

  Social
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu în vizită la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani botezați la Cumpăna

  Social
 • Vacanță de vis pentru copiii din Grădina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771