Program de impadurire a 200 ha in Harsova

Martie 2011, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Din declaratiile edilului Tudor Nadrag, fondurile pentru programul de impadurire provin de la Agentia Fondului de Mediu si este derulat prin Consiliul Judetean Constanta.

Licitatia pentru impadurirea celor 200 ha, s-a tinut la Consiliul Judetean Constanta (CJC), acolo unde ofertantii s-au contestat intre ei nefiind multumiti de solutia data de Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (C.N.S.C). Astfel ca, pe data de 24 februarie a avut loc procesul la Curtea de Apel. “Iata cum unele firme, profitand de carente legislative, ne-au determinat sa nu pornim campania de impadurire din toamna, fiind la un pas de a o rata si pe cea din primavara”, a declarat pentru Graiul Dobrogei, Tudor Nadrag. Indiferent cum se vor solutiona contestatiile, administratia locala din Harsova va demara acest proiect, derularea acestuia fiind pe o perioada de 5 ani. 
Proiecte importante pentru comunitate
Imediat ce vremea va fi favorabila, se vor demara doua proiecte importante pentru locuitorii orasului Harsova. Un prim proiect este este cel privind reabilitarea si modernizarea Casei de Cultura, licitatia fiind tinuta la Compania  Nationala  de  Investitii (CNI). Cel de-al doilea proiect de amploare este cel prin programul ”Casa Verde”,  privind reabilitarea sistemelor de incalzire la spital, caminul pentru copii si cresa. Pe acest proiect, pe langa panourile solare si pompele geotermale, urmeaza a fi montata in curtea spitalului o microeoliana, cu capacitatea de 100kw/ora, microeoliana ce va asigura jumatate din consumul de energie electrica al acestei unitati. 
Administratia locala din Harsova are in implementare 2 proiecte in valoare de 1,2 milioane euro. Unul din proiecte consta in realizarea unui sistem de monitorizare video (200 camere), ce va contribui la scaderea infractionalitatii in oras dar si realizarea unui sistem electronic de informare video. “Din acest punct de vedere, sunt nemultumit de modul defectuos in care unitatea de implementare a acestor proiecte se preocupa. Aprobarile sunt primite din luna octombrie a anului trecut, iar unitatea nu a facut nici macar vizita de documentare pe teren”, a declarat Tudor Nadrag. 
Societate comerciala cu raspundere limitata
Edilul din Harsova a organizat in data de 21 februarie o sedinta a Consiliului Local, scopul discutiei fiind infiintarea unei societati cu raspundere limitata, care sa preia activitatile importante pentru administratia locala, primaria fiind actionar unic. Se doreste astfel crearea de noi locuri de munca, care sa vina in sprijinul celor ce au atata nevoie de unul. 
220 de femei petrec de 8 Martie
Nici in acest an, doamnele si domnisoarele nu sunt uitate de edil. Astfel ca, femeile din primarie, administratia financiara, sanatate si invatamant vor petrece ziua de 8 Martie, in incinta a doua restaurante din oras, petrecerea fiind posibila prin sponsorizarea primarului Tudor Nadrag cat si a viceprimarului orasului. Se preconizeaza ca la eveniment vor participa un numar de aproximativ 220 femei.

Articole din editia din data de Martie 2011

 • Romania, de sase ori in topul celor mai sarace regiuni din Europa si de sase ori in topul celor mai sarace regiuni din UE

  Administratie locala
 • Ajutor de incalzire pentru familiile nevoiase din Mangalia

  Administratie locala
 • Martisorul, simbolul renasterii si sperantei, marcheaza trecerea in anotimpul primaverii

  Administratie locala
 • Program de impadurire a 200 ha in Harsova

  Administratie locala
 • Zona de sud a Navodariului, statiune de interes national

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Campania ÔÇ×Comune CurateÔÇŁ ajunge ├«n comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771